Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ekim '07

 
Kategori
Siyaset
 

Çocukları rahat bırakın

Çocukları rahat bırakın
 

Minicik bedenler uykuda olmaları gereken saatte, güzellik yarışmasında yarı çıplak podyuma çıkarıldı.

Geçen yıl Antalya Valiliği tarafından inceleme başlatılan ve sivil toplum kuruluşlarının tepkisini çeken 'Little Miss World' güzellik yarışması, bu yıl yine Kemer'de yapıldı. 17 ülkeden 4-13 yaşındaki 35 kız çocuğunun katıldığı yarışma, saat 00.30'a kadar sürdü. Transparan kıyafetler ve dansöz elbiseleriyle podyuma çıkan minik bedenler, jüriyi etkilemek için ter döktü. Yarışmaya katılan kız çocuklarının tamamına çeşitli hediyeler verildi. Dereceye giren kızlar ise altın ve oyuncakla ödüllendirildi.

Türban eyleminde küçük kızlara türban taktırılıp pankart taşıtıldı.
Antalya'da düzenlenen 'Başörtüsüne sınırlar kalksın' eyleminde, 6-12 yaş grubundaki kız çocuklarına türban taktırıldı. Ellerine verilen 'Mahallede özgürlük, okullarda baskı var' yazılı dövizler taşıttırıldı.
......................................................................

Meydanlara-podyumlara sürüklenen çocuklar, yaptırılan eylem hakkında hiç bir şey bilmezler, o anda neler olup bittiğini anlamazlar. Onlar büyük olasılıkla oyun oynadıklarını zannederler. İçinde bulundukları sürecin ileride kendi yaşamlarını nasıl etkileyeceği hakkında hiç bir fikirleri yoktur.
Kullanıldıkları konularda çok daha sonra söz sahibi olmaları gerekirken, "kendi adlarına" yada "kendilerine rağmen" kullanılmaları tam olarak "ÇOCUK İSTİSMARIDIR" ve ahlak, vicdan, ideoloji, din her ne için kullanılıyorsa İNSANLIK DIŞI, AYIP, GÜNAH ve HARAMDIR.
Çocukları bu kadar pervasız kullananlar, kullandıranlar, yardım edenler, menfaat sağlayanlar, ses çıkartmayanlar, görmezden gelenler KORKAK, TATMİNSİZ, AÇGÖZLÜDÜRLER.

İnsanlar kendilerinden kaynaklanan " inanç, değer ve çıkarlar" çerçevesinde, kendileri mücadele verirler ve elde edilen kazanımlar çocuklara miras bırakılır.
Yetişkinler çocuklara karşı sorumluluk taşıdıkları dönemde, kendileri için kendileri mücadele versinler. Hiç kimse çocuğunu ya da çocukları maddi/manevi çıkarları uğruna kullanamasın.
Örneklerde olduğu gibi, çocukların anne-baba ve yetişkinlerin maddi/manevi çıkarlarına alet edilmesinin önüne geçilsin.
.....................................................................

Yukarıdaki bildiriyi İnsan hakları-Çocuk hakları dernekleri ile tüm İşadamları ve Sivil Toplum örgütlerinin, Hükümetin ve TÜM KAMUOYUNUN dikkatine sunarak gerekli mercilere ulaştırılmak üzere İMZAYA AÇIYORUZ.

 
Toplam blog
: 26
: 308
Kayıt tarihi
: 02.09.06
 
 

1962'de Kayseri'de doğdum. Liseden sonra Almanya'ya yerleştim. 1985 yılından beri pedagog olarak Stu..