Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Temmuz '14

 
Kategori
Beslenme
 

Çocukları tehdit eden dondurma

Çocukları tehdit eden dondurma
 

Dondurma Çatapat


Televizyon seyrederken dondurma reklamı dikkatimi çekti: " Dondurma Çatapat!" Çatapat yenilebilir birşey değil;ancak nasıl olur da bir gıda reklamında böyle bir isimle söz konusu dondurma, çocuklara hitap edilebilir?

 Aklıma Birkaç yıl önce yaşanan üzücü olaylar geldi. Gerçek çatapatı çikolota zannederek yiyen ve zehirlenen, hatta hayatını kaybeden çocukları hatırladım üzülerek.

17 Eylül 2009 tarihli Milliyet gazetesinde çatapat yüzünden hayatını kaybeden 4 yaşındaki çocuk haberi yer almaktadır. (http://www.milliyet.com.tr/Yasam/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&ArticleID=1140317 )

Çocukların algısı, yetişkinlerin algısından farklıdır. Reklamı yapılan dondurmada bulunan şeker partikülleri ağızda patlıyor ve ürünü tadanlara farklı bir lezzet deneyimi yaşatıyor. Bu durum çatapata benzetilmiş ve çocukların ilgisini çekmek için de dondurma çeşidinin ismi çatapat ile biçimlendirilmiş. Ancak okul öncesi dönemdeki çocuklar, dondurmada gerçek çatapat kullanıldığını sanabilir veya çatapatın yenilebilir bir gıda olduğunu da düşünebilir.

Çatapat yasaklandı; ancak bu durum üretici ve ürünün tanıtımını yapan firmaların çocuklar üzerindeki sorumluluğu hafifletmez. Çocuklar konusunda daha dikkatli olunmalıdır.

 
Toplam blog
: 5
: 491
Kayıt tarihi
: 31.03.12
 
 

İngilizce Öğretmeni, evli,1 çocuk babası. ..