Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Nisan '07

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Çocuklarımın anası...

Çocuklarımın anası...
 

Ne yapayım çocuklarımın anası

İlişki analizlerinde toplum gerçeklerini irdelersek eğer, evli erkeklerin, kırklı yaş sonrasında girdikleri yaş bunalımlarında, kimlik bunalımları ve uzak semalara kanat çırpma sevdaları çok yoğunlaşmaya başlamıştır artık.

Eee mali durum da yirmili yaşlarla kıyaslanacak olursa bir hayli iyidir, saçlar kırlaşmış, hafif göbekli cüsse olsa da direksiyonuna kurulduğu arabasının markası tüm bu zafiyetleri örtecek kudrettedir.

Kredi kartları ile ödemeler yapılması, sahil restoranlarında yemek rezervasyonları, yurt dışı kaçamakları, daha da ileri gidilirse alınacak pahalı hediyelerin pırıltıları fiziğin tüm eksikliklerini katmer katmer örtecektir. Kimi zaman, bir iş toplantısında karşılaşır o alımlı, zarif bayanla, bazen de bir bankada, feribotta, uçakta, kafeteryada ya da barda, ama arayan bulurmuş derler ya, o da bir şekilde buluverir hayatının kadınını.

Evde kendisini bekleyen ikinci bir hayatı olmasına rağmen, dev bir rüzgara kaptırıverir kendisini, yolun sonu nereye sürüklerse sürüklesin, bu teslimiyet içindedir sanki..

Aradan haftalar aylar geçer, ayakları yerden kesilmiş bir haldedir, kıyafetler değişmiş, parfümler sürülmeye, ıslıklarla traş olmalar, eve geç gelmeler, iş toplantıları, eşi haftalık tatilllere göndermek ve yalnız kalma manevraları, kimliği meçhul, gece yarısı cep telefonuna düşen hararetli, mesajlar...

Belki bu ilişkinin adı artık konulmalıdır diye düşünmeye başladığında da artık bir müşterek ev satın alınır ve buluşmalar orada sürer gider.

Ardından kadın, evlilik diye tutturur.

Her buluşmalarında ezberlediği ve kulağında çınlayan hep o cümle yankılanır beyninde,

-Karını ne zaman boşayacaksın?

Bu sorunun yanıtını kendisine de sorar erkek.

Tüm düzenin sil baştan alt üst edilmesi maliyet açısından çok büyük bir bilanço çıkarır, boşanma masrafları, eşe tazminat, nafaka, muhtemelen kendisine yeni bir düzen kurması gerekecektir, iş çevresi, aile bireyleri, anne, baba, eş dost komşular!

Peki değer miydi bu kadın tüm bunlara...

Asla asla yıkamam tüm düzenimi diyerek silkelenir ,

ve şu yanıtı verir usulca...

-Yapamam hayatım anla beni,

onu ortada bırakamam.

ÇÜNKÜ O BENİM ÇOCUKLARIMIN ANASI!

 
Toplam blog
: 238
: 1468
Kayıt tarihi
: 26.03.07
 
 

Bursa'dan bir milliyet okuru olarak, burada sizlerle olmak çok güzel. Bir ev hanımıyım, iki çocuk..