Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Haziran '08

 
Kategori
Çocuk Oyunları
 

Çocuklarımıza tabanca almayalım

Çocuklarımıza tabanca almayalım
 

Doğa ve çocuklar her zaman birbirlerini tamamlar


Son ders zili çaldı ve Öğretmenlerimizin eğitimleri de sona erdi.Asıl eğitim şimdi ailelerimize düşüyor. İyisiyle kötüsüyle karneler alındı;sıra ödüllerde.. Babalar erkek çocuklarına ya bisiklet alıyor, ya tabanca(oyuncak). Anneler ise kız çocuklarına barby bebek..
Alınan her hediye çocuklarımızın gelişimini büyük oranda etkiliyor. Kız çocuklarımız daha şimdiden; giyinmeyi, süslenmeyi kısacası tüketmeyi öğreniyor. Erkek çocuklarımız ise kavga etmeyi..
Yeğenlerimi çocuk parkına götürdüğüm hafta sonunda tanık olduğum bir sahne içimi burktu;
___Benim tabancam seninkinden daha güzel, bi de hızlı atıyo
___Bi kere benimki daha hızlı bak!
___Sana şimdi ateş ederim ölürsün
___Hadi ikimizde aynı anda ateş edelim, ikimizde ölelim
Ölüm...kayboluş. bitiş.. ne demek olduğunu bilmeden o küçük beyinler yokoluşu öğreniyorlar.
Oyun da olsa yanlış. Varoş kesimlerde yaşam koşulları çok daha zor belki ama, geleceğin ebeveynlerinin bu şekilde yetiştiriliyor olması çok daha kötü. Çocuklarımızı kendimizden uzaklaştırmak yerine, onlara sahip çıkıp arkadaş olmayı denersek, çok daha biliçli beyinler yetiştiririz.
Biran geçmişim canlandı beynimde; çocukluğum, yaramazlıklarım..
Ailece cumartesi günleri balık tutmaya giderdik. Pazar günleri de tuttuğumuz balıklarla piknik yapmaya.. Belki teknoloji gelişmiş değildi bu kadar ama insanlar arası iletişim daha güçlüydü. Sıkı dostluklar vardı, arkadaşlıklar ön plandaydı, paylaşım vardı. Kıyaslama yaptıkça aradaki fark güzellikleriyle ön plana çıkıyor. Bizler geçmişin aynalarıyız, lütfen çocuklarımıza da bu aynaya bakmalarını sağlayalım.
Görsel iletişimi istesekte engelleyemeyiz ama anne-baba olduğumuzu da çocuklarımıza hissettirelim. Çocuklarımızı da kendi içlerindeki yalnızlıklarından çıkaralım ve toplum içine saygın birer birey olarak katalım.
İzninizle babama buradan çok teşekkür ediyorum..

 
Toplam blog
: 4
: 1137
Kayıt tarihi
: 23.12.07
 
 

21 ocak 1969 doğumlu Gazi ün. Hazır giyim böl.mezunu. 2 çocuk annesi. Hala aktif olarak çalışan(teks..