Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Temmuz '16

 
Kategori
Bebek - Çocuk
 

Çocuklarımızı bekleyen büyük tehlike

Çocuklarımızı bekleyen büyük tehlike
 

 İkı yazımdan biri mülteci sorunları, mültecilerin ülkem insanına uzun va kısa vedede yapacağı zararlar.Bugün okuduğum bir makale ülkem çocuklarının uzun vadede ne büyük bir saglık tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu anlatıyordu. Bir doktor tarafından kaleme alınan yazıda sınırlarımızdan geçen 1 milyon aşısız mülteci çocuğu  ile 50 yıldır ülkemizde kökü kurumuş bir çok hastalığın yeniden ortaya çıktığı anlatılıyor.

 Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Savan Günay bu  araştırmasında ülkemizde kökü kurumuş El, Ağız hastalığının, gene hemen hemen yok olan Suçiçeği hastalığının  korkutucu oranlarda arttığını , son zamanlarda yok olmuş olan Kızamık hastalığına yakalanan çocuklar olduğunu belirtmiş.

 Aşılanmamış mülteci çocuklarının yarattığı bu tehlike sonucunda 50 yıl öncesine gittiğimizi ve bu durumun ülkem  çocukları için büyük sorun olacağı da yazıda anlatılmış.

 Bu yazıyı okuduktan sonra birden aklıma geldi. Kemancı kızım Burcu Göker Amerika'da eğitim yaparken çalışma izini için bir dizi evrak toparlamak zorunda kalmıştı. İstenen belgeler arasında bebeklikten itibaren yapılmış aşıların resmi raporu da vardı. İyi ki saklamışım doğduğu andan itibaren yapılan aşıların belgesini. Bütün bu raporlara rağmen üstüne hepatit B, hepatit c, Rahim ağzı kanseri aşısı vs gibi bir dizi aşı daha olmak zorunda kalmıştı, Çalışma izni alabilmek için. Daha sonraki dönemlerde gene Amerika'da evlenmek için nişanlılık vizesi alması gerekti.Ülkemde Amerikan Hastanesinde daha önce kabakulak geçirdiğini ispatlayamadığımız için kabakulak aşısı yaptılar tekrar. Menenjit aşısı da bunlardan biri.

 Eloğlu ülkesine alacağı kişiler için bu kadar sağlık güvenlığı istiyor, biz aşısız milyonlarca çocuğu ülkemize buyur ederek kendi çocuklarımızı büyük riske  atıyoruz.

 Bunlar bu büyük mülteci olayının yaratacağı sorunlardan sadece biri. Yalnız çocuklara değil, büyüklere de getirecekleri hastalıklar var.

 Anlayacağınız bizim sorunlarımız bitmeyecek gittikçe çoğalacak.

 Ne diyeyim Allah korusun bizi.

 
Toplam blog
: 826
: 1068
Kayıt tarihi
: 26.04.11
 
 

Ben emekli bir iktisatçıyım. 21 yıldır bir sanatçı annesiyim. Küçük kızım klasik müziğe eğilim gö..