Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Nisan '21

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Çocukların Bayramı

 Çocukların Bayramı

SEVGİLİ OKURLARIM: Ülkemiz ve bütün dünyadaki çocuklarımız, en kıymetlilerimiz ve geleceğimiz.

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ’NİN açılış tarihi 23 Nisan 1920, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kabul edilir.

 

HER SENE 23 Nisan'da kutlanan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız, hem ülke hem dünya çocuklarına Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk tarafından armağan edildi. Bu bayram dünya çocuklarına da armağan edilen ilk bayram özelliğini taşıyor. Bu yüzden daha renkli, daha güzel, daha özel. 

 

HER 23 NİSAN’DA, bizlere bıraktığı bağımsız ve güçlü Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve çocuklara armağan ettiği en değerli hazine Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için, Büyük Atatürk'ümüze, bir defa daha sonsuz teşekkürler ediyoruz.

 

ÜLKEMİZ, 1. Dünya savaşının patlak vermesi ile dünyanın her tarafından gelen emperyalist devletlerce işgal edilir. Mustafa Kemal, Samsun'a çıkar ve milletimizin kaderi değişir. Ulu Önder Atatürk, milletimiz için ifade ettiği, “Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir. Güç milletin elindedir.” tarihi sözüyle Türk milletinin istediği zaman yenemeyeceği hiç bir zorluk ve engelin olmadığını anlatmıştır. 

 

HER 23 NİSAN’DA, Atatürk’ün çocukları ve Büyük Türk Milletinin değerli evlatları olarak, Atamızın bize emanet ettiği bu güzel vatanı, Atamızın tarih sayfalarının en başına altın harflerle yazılan “Yurtta sulh, cihanda sulh” ilkesiyle, düşmanlara karşı sonuna kadar korumaya ve dünya devletleriyle rekabet ederek, yine Atamızın gösterdiği en büyük hedeflerden biri olan muasır medeniyetler seviyesi katına çıkmak için çok çalışmaya ve bütün dünya çocukları için barışı, sevgiyi, kardeşliği tesis etme sözünü veriyoruz.

 

“Çocuklar geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir. Bugünün çocuğunu, yarının büyüğü olarak yetiştirmek, hepimizin insanlık görevidir.” 

 

ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

 

 
Toplam blog
: 643
: 67
Kayıt tarihi
: 20.02.17
 
 

Eğitim Durumu Halkla İlişkiler Yüksek Lisansı İsletme Fakültesi Sosyoloji Bölümü Gazeteci ..