Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Kasım '12

 
Kategori
Güncel
 

Çocukların diş fırçası sevinci!

Çocukların diş fırçası sevinci!
 

20 bin Beykozlu çocuğa sağlıklı diş için teşvik!

Beykoz Belediyesi,  “Ağız ve Diş Sağlığı Etkinlikleri Haftası” kapsamında, aynı gün içinde okul öğrencilerine yönelik iki farklı etkinlik düzenledi. Etkinliklerden ilki, Fatinhoca İlk ve Ortaokulu’nda, diğeri ise Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde idi.

Beykoz Belediye Başkanlığı, “Ağız ve Diş Sağlığı Etkinlikleri Haftası” nedeniyle, “ Diş sağlığının önemi ve diş fırçalama bilinci oluşturmak” amacıyla başlattığı etkinlik kapsamında, Beykoz’daki okullarda eğitim almakta olan ilkokul 1 ila 4. sınıf arasındaki 20 bin çocuğa diş fırçası ve diş macunu dağıtmaya başladı. Uygulama, Fatinhoca İlköğretim Okulu’ndan start aldı!

Turunculu öğrenciler salonu doldurdu!

Fatinhoca İlk ve Ortaokulu’nun tiyatro salonunda Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Belediye Başkan Yardımcıları Hanefi Dilmaç, Nevin Çalışkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nazmi Yekrek, Meclis Üyesi Fatih Yılmaz, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Fatih Sağlam,  İlçe Kadın Kolları Yönetim Kurulu üyesi Gaye Zayıf ile öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen “Diş Macunu ve Diş Fırçası Dağıtım Programı,”  okul öğretmenlerinden Filiz Okmak’ın sunumu ile gerçekleştirildi.

Müdür Dinçer Yeloğlu: Türkiye’de yılda 1, batıda ise 3 diş fırçası!

Programın açılış konuşmasını Okul Müdürü Dinçer Yeloğlu yaptı. Söz konusu etkinlik kapsamında okullarına gelen misafirlerine teşekkür eden Müdür Yeloğlu, “Öğrencilerimizin dişlerinin önemini kavramaları ve sağlıklı bir şekilde hayatlarına devam etmeleri için diş çürüklerinin önlenmesi bakımından bilgi almaları bizim için önemli” dedi.

Yaptığı araştırma sonucunda edindiği bilgileri misafirleri ile paylaşan Müdür Dinçer Yeloğlu, şunları söyledi: “Maalesef, diş sağlığı ile ilgili istatistiklere göre, ülkemizde batılı ülkelere nazaran diş fırçası kullanma oranı yılda 1’in altında. Batılı ülkelerde bu oran, 3 ve üzeri. Diş macunu olarak ise ülkemizde 110 gram dış macunu kullanılırken, batılı ülkelerde bu 457 gram’a kadar gidiyor.”

Diş Hekimi Timur Aydın: Dişlerinizin sadece ön tarafını fırçalamayın!

Okul Müdürü’nün ardından ise kürsüye Beykoz Belediyesi Diş Hekimi Timur Aydın davet edildi. Diş Hekimi Aydın, yaptığı konuşmada, 22 Kasım’ın Diş Hekimliği Günü olduğunu belirterek, “Ağız ve diş sağlığının çocukluktan itibaren ailelere anlatmak, bunun önemini anmak (gerekir)” dedi.

Timur Aydın, konuşmasının devamında, salonda bulunan öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu: “Diş fırçalamayı günde sadece 2-3 dakikalık sabırla yapmanızı öneriyorum. Muayenehaneme gelen hastalarım arasında dişlerinin sadece ön tarafını fırçalayıp geri kalan tarafları ihmal eden kişiler var. Dişlerinizi, diş etlerinizden diş uçlarına doğru süpürme tekniği ile 2-3 dakika fırçalamanızı tavsiye ediyoruz.” Aydın, öğrencilere, öğün aralarında peynir, elma gibi faydalı yiyecekleri yemelerini de öğütledi.

Nazmi Yekrek: Temizlik imandan gelir

Diş Hekimi Aydın’ın ardından söz alan İlçe Milli Eğitim Müdürü Nazmi Yekrek ise, konuyu tarihsel bazda ele alarak, “Geçmiş kültür kodlarımızda temizliğin her şeyden önemli olduğu” vurgusunu yaptı.

Yekrek, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “O eski devirlerde bile insanlar ‘ misvak’ dediğimiz bitki dallarıyla ağız temizliğini yaptıkları gibi, bugün sabunun yerine kullanılan bazı bitkiler ile de temizlik yapıyorlardı. Kil dediğimiz diğer bir madde ile de saç temizliğini ve bakımını yapmışlar. Demek ki, insanoğlu var olduğu günden beri birçok bilgiyi deneyerek, geliştirerek uygulamış ve her devirde temizliğe dikkat etmiş. Bizim kültürümüzde temizlik son derece önemli. Değerlerimizde ‘ Temizlik, imandan gelir’ diyoruz. Demek ki, hepimiz suyla birlikte yapılacak temizliğe dikkat etmek zorundayız. Bir toplumun gelişmişlik düzeyi, özellikle iki şeyle daha belirgin oluyor: Kâğıdı ve suyu kullanma özelliği; fakat israf etmeden.”

Yekrek, okul öğrencilerinden ağız sağlığı konusunda dikkatli olmaları ricasında bulundu ve “ Çünkü yarının gençleri sizlersiniz. Bedenen, aklen, ruhen çok sağlam olun. Hastalıklardan uzak kalın!” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü, Beykoz Belediyesi’ne de verdikleri destekten ötürü teşekkür etti.

Yücel Çelikbilek: 20 bin adet diş fırçası ve diş macunu dağıtılacak

Programın son konuşmasını ise Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek yaptı. Belediye Başkanı, sözlerinin başında Belediye olarak sağlık otobüsü, psikolojik danışma merkezi, poliklinik hizmetler gibi konularda verdikleri çeşitli sağlık hizmetlerine atıfta bulundu.

Çelikbilek, Diş Hekimleri Haftası dolayısıyla diş sağlığı konusunun kamuoyu gündeminde bulunduğunu ifade ederek, Belediye olarak bu kapsamda ilçedeki 20 bin çocuğa diş macunu ve diş fırçası dağıtacakları açıklamasını yaptı.

Yücel Çelikbilek, şunları söyledi: “(Bu dağıtacaklarımız, öğrencilerin) bütün zamanında yardımcı olmayacak tabii. Türkiye’de bir kişinin yılda bir fırça değiştirdiği söyleniyor. Bir çocuğumuzun yılda bir fırça kullanması demek, çok kötü bir fırça ile dişlerini fırçalıyor olması anlamına gelir.”

Çocukların diş fırçası mutluluğu!

Belediye Başkanı’nın konuşmasının ardından ise, öğrencilere sabırsızlıkla bekledikleri diş macunları ve fırçaları dağıtıldı. Minikler, bu dağıtımdan oldukça memnun kaldılar!

Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde doğru diş fırçalama eğitimi!

Beykoz Belediye Başkanlığı, Fatinhoca İlk ve Ortaokulu’ndaki etkinliğin ardından ise Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde, ilçedeki ilkokul öğrencilerini doğru diş fırçalama yöntemleri konusunda bilgilendirmek üzere, 12 okulun katılımıyla gerçekleşen bir program düzenledi.

Belediye Başkan Yardımcısı Nevin Çalışkan’ın hazır bulunduğu programda, öğrencilere doğru diş fırçalama tekniği anlatıldı; çıkışta ise, diş fırçası ve macunundan oluşan ağız sağlığı seti hediye edildi.

Haber: Arzu Başlantı

arzubaslanti@yahoo.com

foto galeri için: www.beykozguncel.com

 
Toplam blog
: 230
: 1315
Kayıt tarihi
: 26.08.12
 
 

Doğum yeri: Berlin Siyasal Bilgiler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu (Bölüm ve fakül..