Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Eylül '13

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Çocukların kanatlarını kesmeyelim, bırakalım Özgür uçsunlar

Çocukların kanatlarını kesmeyelim, bırakalım Özgür uçsunlar
 

Niçin onların öz değerlerinin bilincinde olarak, sapasağlam kanatlarıyla hayat yolculuğuna devam etmelerine engel olalım?


Hepimiz bir amaç için dünyaya geldik ve en önemli sorumluluğumuz kendimiz olmak.

Ancak o zaman sozsuz huzuru ve mutluluğu bulabiliriz. Bu çocuklarımız için de geçerli. Onların da kendileri olup, hayat  amaçlarını bulmaları gerekiyor. 

Sorumluluklarımızı severek yerine getirmeleri, başkalarına yardımcı olmalıyız elbet,  herkese hak ettiği ölçüde. Ancak başkalarının sorumluluklarını üstlenmemeliyiz. Herkes kendi sorumluluğunu taşıyabilir. Çocuklarımız dahil. Onlara yol gösterirken özgüvenlerini yok etmemeli, öz değerlerinin kendi iç dünyalarında yerle bir etmemeliyiz.

Kendi olmak herkesin en doğal hakkıdır. Çocuklarımızın kanatlarını kesmeyelim, bırakalım özgürçe uçsunlar. Biz istesek de istemesek de bir gün kendi yollarını bulacaklar. Biz engel koyarsak zedelenmiş, kırılmış, parçalanmış kanatlarla uçmaya çalışacaklar ve hayat boyu daha çok yara alacaklar.

Niçin onların özdeğerlerinin bilincinde olarak, sapasağlam kanatlarıyla hayat yolculuğuna devam etmelerine engel olalım? Çocukalrın kanatlarını kesmeyelim, bırakalım özgür uçsunlar. 

Esra Eray 

Spiritüel Yaşam Koçu & Nefes Koçu & Reiki Grand Master/Teacher & Akaşa & Kişisel Gelişim Danışmanı & Şifa Terapisti & Telkin Terapisti & Sembol İletişim Uzmanı & İnsan Kaynakları Uzmanı

hayatrehberleri@gmail.com 

İşiniz su gibi rast gitsin, yolunuz su gibi aksın, hayatınız su gibi ferah olsun, ışığınız bol olsun

 
Toplam blog
: 78
: 839
Kayıt tarihi
: 19.03.13
 
 

Spiritüel Yaşam Koçu & Nefes Koçu & Reiki Grand Master/Teacher & Akaşa & Kişisel Gelişim Danışman..