Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Şubat '21

 
Kategori
Güncel
 

Çocukların Sesi Olalım

 
 
Ben bir çocuğum bugün
Yarına güvenle büyürüm anca
Gülersem güller açar
Ağlarsam bülbüller susar
 
Susarsam eğer;
Toplum mutluluğu mumla arar…
 
Toplumun kanayan yarası aynı zamanda yüz karası olan ‘çocuk istismarı’ ile ilgili yazmak çok zor yaaa! Ama yazmalıyız, sesimizi yükseltmeliyiz ki çocuklarımız susmasın. Onlar susarsa toplum mutluluğu mumla arar ki arıyoruz da…
 
Gün geçmiyor ki bir çocuğa cinsel istismar vakası yaşanmasın. Verilere göz gezdirecek olursak; son on yılda cinsel istismar vakalarında çok büyük oranda artış yaşandığını görüyoruz. Her gün ayrı bir yüz kızartıcı vaka ortaya çıkıyor. Son 10 yılda çocuk istismarları % 700 arttı. Adliyelerdeki 4 istismar davalarından 1’i çocuklarla ilgili. Dünyada 4 yılda çocuklara yönelik taciz veya şiddet uygulamaları  % 90 arttı. Tecavüzcülerin % 5’i ortaya çıkarken, % 95’i ne yazık ki gizli kaldı.
 
Medyada geçen yıl işlenen hafızalarda yer eden korkunç bir olay vardı. Belki de hatırlarsınız. Sakarya Kocaali’de 9 yaşındaki çocuk, annesinin sevgilisi tarafından sopayla cinsel istismar uğramış, çivili sopalarla şiddet görmüş, ölünce de sucu yok etmek amaçlı çocuğun cesedinin bulunduğu ev yakılmıştı. Çocuk ebedi susturuluncaya kadar hep susmuştu. Ta ki ölümüyle beraber öz babasının şüphesi üzerine olay gün yüzüne çıkmıştı.
 
Bunu niye anlattım diyeceksiniz? Çünkü artık ‘Çocuk susar sen susma!’ sloganıyla yola çıkan Saadet Öğretmenin milyonlarca mavi kelebekleri var. Soruna kalıcı çözüm bulmak için canla başla çalışıyorlar. Saadet Öğretmen de kim diyeceksiniz?
 
 
 
 
 
SAADET ÖZKAN, İzmir'in Menderes ilçesinde bir köy okulunda yıllarca (Evet evet yıllarca!) çocukları taciz eden, porno içerikli filmler izleten ve daha birçok pisliği gerçekleştiren okul müdürü Adil Ş. ihbar ederek yargılanmasını, tutuklanmasını ve 82 yıl ceza almasını sağlamış idealist bir köy öğretmenidir.
 
Verdiği mücadeleyle dünyaya örnek olan Saadet ÖZKAN, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Uluslararası Kadınlar Cesaret Ödülü’nü First Lady Melania Trump’ın elinden alan örnek bir insandır.
 
Ben de bu idealist meslektaşımı yürekten kutluyor ve eğer Dünya hala dönüyorsa böyle insanların hatrına dönüyor diyorum…
 
 
 
Saadet Öğretmen, bununla kalmayıp çocuklar için mücadeleye devam etmiş. Örgütlenerek kısa adı UCİM Uluslararası Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği’ni kurmuş. Kısa sürede logosundaki mavi kelebek etkisiyle birçok kentte şubeler açılmış. Bu şubelerden biri de Diyarbakır’ımızda.  İdealist öğretmenlerin kurduğu UCİM DİYARBAKIR, çocuklarımızın sesi olarak onların haklarını koruyacak, davalarını takip edecek, hep yanlarında olacak ve sessizliklerine ses vereceklerdir.
 
UCİM’in tüm mavi kelebeklerinin çocukların özgürlüğüne, sağlığına, mutluluğuna kanat çırpmalarını umud ederek sizlerin de desteklerinizi bekliyorum. çocukların sesi olalım!
 
Nazım’ın dizeleriyle bitirmek istiyorum.
 
Çalıyorum kapınızı,
teyze, amca, bir imza ver
Çocuklar öldürülmesin
şeker de yiyebilsinler…
 
 
Toplam blog
: 124
: 393
Kayıt tarihi
: 01.04.11
 
 

Diyarbakır’da doğdu, tam bir Diyarbakırlı olarak büyüdü. İlk okulu İsmet Paşa İlkokulu’nda, orta ..