Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

10 Eylül '18

 
Kategori
Beslenme
 

Çocukların Zihnini Açan Besinler...

Çocukların Zihnini Açan Besinler...
 

Her daim çocuğunuzun algılarını açık tutmak için, bilhassa okul döneminde konsantrasyonunu artırmak için mucize gıdalar var...

İşte uzmanların önerdiği, çocukların zihinlerini açacak o mucize besinlerden bazıları:

Renkli sebzeler:
Domates, havuç, ıspanak ve bal kabağı... Bunlar beyin hücrelerine güç ve sağlık veren antioksidan kaynakları.

Yumurta:
Yumurta çok iyi bir protein kaynağı olduğu gibi, sarısında bulunan kolin de bellek gelişiminde önemli rol oynamakta.

Yağlı tohumlar:
Fındık, ceviz, badem ve fıstık gibi yağlı tohumlar, içerdikleri omega-3, omega-6, çinko ve magnezyum ile beyin gelişiminde ve hafızanın kuvvetlendirilmesinde büyük pay sahipleri.

Böğürtlen, çilek, frenk üzümü, yaban mersini:
Bu koyu renkli meyve ailesi, yüksek düzeyde antioksidan içermekte... Göz, diş eti ve genel sağlık için gerekli olan A ve C vitaminlerinden zenginler. Çalışmalar sonucunda bunların belleği güçlendirdikleri kanıtlanmış.

Rafine olmayan tahıllar:
Beynin her daim glukoza ihtiyacı vardır ve rafine olmayan tahıllardaki lifler, vücutta glukozun salınımını düzenler. Ayrıca sinir sistemini sağlıklı kılan B vitaminleri içerirler. Bulgur, çocuklar için hem besleyici, hem de sevdikleri bir tahıl seçeneği. Yulaf da oldukça zengin bir enerji kaynağı olmasının ve bolca lif içermesinin yanında, sinir sisteminin tam kapasite ile çalışması için gereken B ve E vitamini, potasyum ve çinkodan yana zengin.

Balık:
Bilhassa yağlı balıklar, beyin büyümesi ve fonksiyonu için temel öneme sahip olan DHA ve EPA omega-3 yağ asidi kaynağı. Beslenme düzenlerinde bu yağ asitleri bolca bulunan çocukların genel yetenek testlerinde daha başarılı oldukları bilinmekte.

Süt ve yoğurt:
Süt ve süt ürünleri, dişler ve güçlü kemikler için gerekli olan D vitamini ile kalsiyum içermelerinin yanı sıra enzimlerin yapımı için gereken protein, karbonhidrat ve B vitaminleriyle dolu.

Baklagiller:
Protein, kompleks karbonhidrat ve lif deposu olan baklagiller, bol miktarda vitamin ve mineral barındırdıklarından, bilhassa öğle yemeğinde tüketildiklerinde çocuğun zihinsel faaliyetlerinin öğleden sonra yüksek düzeyde kalmasına yardımcı olurlar.

Et:
Ette bulunan demir, çocukların okuldaki enerjileri ve konsantrasyonları açısından hayati öneme sahip bir mineral. Yağsız et, en iyi emilebilir demir kaynaklarından biri. Ette ayrıca belleğe yardımcı olan çinko ve bazı B vitaminleri de barınmakta.

 

 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..