Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Aralık '07

 
Kategori
Eğitim
 

Çocuklarınıza kitap okuma alışkanlığını nasıl kazandırırsınız?

Çocuklarınıza kitap okuma alışkanlığını nasıl kazandırırsınız?
 

Kitap okuma alışkanlığı ailede kazanılmakta veöğretmen etkilemektedir. Ailenin etkisi %80 dir. Çocuklarınızın kitap okumasını sağlamak ve alışkanlık haline getirmek için evinizde kitap okuma zamanları oluşturun. Kütüphanenizi ve çocuğunuzun kütüphane kurabileceği ortam oluşturun. Ailede kitaba verilen önem çocuğunuzun kitaba verdiği önemle bağdaştığını unutmamak gerekmektedir.
Eğitime harcadığınız parayı,emeği ,çabayı muhakkak karşılığının alınacağı bir emek olarak görün. Çocuğunuzun yanında kitaba,dersaneye verilen parayı bir şikayet gibi anlatmayın. Unutmayın eğitim karşılığını uzun zamanda göstermektedir. Bu yüzden eğitim için harcanan paraların konu edilmesi uygun değildir.Çünkü,eğitim bir gerekliliktir.
Çocuğunuzun kitap okuma alışkanlığı için alışveriş yaparken kitap reyonlarına muhakkak uğrayın. Çocuğunuzun yaşına uygun dergiye abone olmasını sağlayın.
Aldığınız kitabın çocuğunuzun yaşına uygun olmasına özen gösterin.Kitap alırken toplumun değer yargılarına uygun kitap alın. Çocuğunuzu ödüllendirmek için hediyelerinizde kitap almaya özen gösterin.
Evde anne -baba eğitime verdikleri önem çelişmemelidir.
Kitap fuarlarına çocuğunuzla giderseniz,çocuğunuz okuduğu kitapların yazarları ile tanışma şevki kitap okuma alışkanlığını perçinleyecektir.
Kitap alırken kaliteli kağıttan yapılmasına,alanında uzman kişilerce yazılmasına dikkat edin.
Kitap okuma alışkanlığında ikinci önemli etken çocuğunuzun öğretmenidir. Her öğretmenin her yıl okutması gereken kitap sayısı ve ismi önceden bellidir. Bu kitap sayısı ve ismi hakkında bilgi sahibi olun çocuğunuzun bu kitapları okuyup okumadığını takip edin. Öğretmenden okuma saatlerinde çocuğunuzun nasıl olduğu hakkında bilgi alın.
Eğitim ve kitap okumanın karşılığı uzun zaman sonra alınacağını,kısa süreli bir işlev olmadığını unutmayın. Eğitime harcanan emeği teşvik edin. Çocuğunuzun üretken,sorunlara çözüm getirebilen ,başarılı ,karakteri oluşmuş olmasnda kitaplar en önemli etkendir.
 
Toplam blog
: 285
: 4026
Kayıt tarihi
: 17.07.06
 
 

      Üniversiteyi Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesinde Fizik öğretmenliği bölümünden..