Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ocak '22

 
Kategori
Güncel
 

Çocuklarınızı Durdurun!

Çocuklarınızı Durdurun! Gençken durduramayabilirsiniz çünkü.

Dün haberlerde İstanbul da  akü hırsızlığı yapan iki gençten birisinin 30 küsur diğerinin de 24 adet sabıkası bulunduğu bildiriliyordu. Şehirlerimizde  trafikte, hırsızlık yaparken ya da durduk yere şiddete başvuran  kişilere ilişkin de onlarca haber izliyoruz. Bunlardan yabancılarla ilgili bizlerin yapabileceği bir şey yok bu konu güvenlik güçlerinin işi. Yazımın muhatabı da vatandaşlarımız arasındaki suçlulara ilişkin.

Bence anne baba olmanın en önemli görevlerinden birisi çocuklarımızı topluma azami faydalı bireyler olarak yetiştirmek. Bunu yapamıyorsak ta  evlatlarımızın topluma zarar vermeyen kişiler olmasını mutlaka sağlamaya çalışmaktır.

Kolay bir şey değildir ancak mecburuz.

Lütfen anne babalar çocuklarımıza başkalarının canına malına ırzına saygıyı öğretelim.

Başka insanlar onlardan daha değerli değil ancak onlar da başkalarından daha üstün değil. Herkes hakkına razı olmak zorunda. Hak yememek zorunda.

Bazı şeyler küçük yaşta başlar. Evladımızın dayak yemesini hiç birimiz istemeyiz elbette. Ancak çocuklarımızın  psikopatça her fırsatta akranlarına başka insanlara şiddet uygulamasına, onların malına canına zarar vermesine, ahlaki -insani anlamda da kuralsız ve sapkın davranmasına da engel olmaya çalışmalıyız.  Zaten içinde aileden gelen insani ahlaki  öz taşıyan birisi başka türlü olamaz. Çocuklarınız küçükken arkadaşına saldırdığında  haketmediği toleransı fazlaca gösterdiğinizde, ilerde kendisi hapse başkalarını da mezara gönderen bir sosyopatla veya cani ile karşılaşmanız yüksek bir ihtimaldir.

Çocukların, hatta nerdeyse herkesin nefsinde derinlerde  ortaya çıkmaya hazır olan canavarı küçük yaşlarındayken engellemeniz şarttır.

Geçenlerde İki yaşlı kardeşi hunharca öldürenlerden birisinin, maktullerin küçükken sık sık bisküvi çikolata verdikleri tanıdıkları kişi olduğunun anlaşılması beni çok üzdü. Küçükken başları sevgiyle sıvazlanan sohbet edilen çocuklar zamanla ne korkunç  hale gelmiş.

İşte bu yüzden diyorum ki anneler babalar çocuklarınızdaki şiddet, haksızlık, öfke, hırsızlık gibi özellikleri küçükken engellemeye çalışın. Nasihat gibi sıkıcı değil de sohbet gibi, ahlaklı kişilerden, ibretlik olaylardan örnekler vererek onları içten içe insanlığa, ahlaklı davranışlara yönlendirin. Belki içlerindeki canavar ruh ortaya çıkmadan vaktinde engelleme şansınız olabilir.

Sağlıkla sevgiyle saygıyla kalın.

 
Toplam blog
: 148
: 384
Kayıt tarihi
: 21.09.07
 
 

Merhaba...  Üniversite mezunu Kamu İdaresinde  çalışan bir bayanım. Ankara'da iki oğlumla yaşıyorum..