Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Haziran '07

 
Kategori
Anne-Babalar
 

çocuklarınızın başarısı onlara ayrılan zaman ile ölçülür.

çocuklarınızın başarısı onlara ayrılan zaman ile ölçülür.
 

Avrupa birliği Ülkelerde çocuğa ortalama olarak 8 saat ayrılmaktadır.Türkiye'de çocuklarımıza ortalama 3 saat ayrılmaktadır.Çocuğun başarısında anne babanın çocuğa etkili zaman ayırması çok önem taşımaktadır.Yapılan araştırmalarda çok başarılı insanların çocuklarında başarının fazla olmadığı görülüyor.Çünkü başarılı insanların zaman sorunları söz konusu olmaktadır.Çocuklarınızın başarılı olmasının ilk kuralı çocuğunuzla etkili zaman geçirmektir.
Çocuğunuza önem verdiğinizi hissettirin.Söz verdiğiniz konularda sözünüzü yerine getirirseniz çocuğunuzda size karşı yalan söylemeden dürüstçe davranacaktır.Aile mutluluğunuzu sağlamaya gayret gösterin.Aile sorunlarını çocuklarınıza aksettirmeyin.Çocuklarınızın arkadaşlarını tanımaya gayret gösterin .Evinize çağırabilirsiniz.Çocuğunuzun mükemmel olmasını beklemeyin.Daima iyimser olun.Olumlu ve pozitif davranışlar sergileyin.
Çocuğunuza zaman ayırırken daima sorular sorun.Bugün okulda en çok ne seni mutlu etti?
Bugün okulda neye üzüldün ?
Hangi arkadaşının yanında daha mutlusun neden?
Hangi öğretmenin dersini daha seviyorsun neden?
Hangi davranışlar seni mutlu ediyor?
Hangi davranışlar seni üzüyor?
Okulunun nasıl olmasını isterdin?
Öğretmenlerinin nasıl olmasını isterdin?gibi sorular sorun.Bu soruların cevapları okulu ,arkadaşlarını,çocuğunuzu tanımanızı sağlayacaktır.
En iyi anne baba olmanın yolu anne babanın sürekli kendini geliştirmesi ile mümkündür.Bilimde bile bir bilginin geçerliliği 4 yılla sınırlıdır.Dört yıl sonra güncellenmektedir.Daima okuyun bilgi edinin .Çocuğunuza "televizyonun başından kal ders çalış "demek yerine televizyonu kapatıp ailece kitap okursanız çocuğunuz derse daha şevkle gidecektir.Unutmayın anne baba olmak özveri ister.Çocuklarınız en çok sizlerden etkilenir.Ne kadar kitap okursanız onlarda o kadar kitaba ilgi duyarlar.
Nasıl bir çocuk istiyorsanız öyle davranın.
Çocuğunuzun okuluna sık sık gidin.sosyal alanda,derslerde nasıl olduğunu sorun.Asla okul,öğretmenleri,arkadaşları ve Türk toplumu aleyhine konuşmayıneğer konuşursanız çocuğunuz toplumdan uzaklaşmak isteyecek ve okula gitmek istemeyecektir.
Okulda yorulmamaları için uyku düzenlerine ve kahvaltı düzenlerine dikkat edin.Çalışma odalarının temizliğine ve düzenine özen gösterin.Öğrendikleri şeylere ilgi gösterin.
Size saygı duymaları için sözünüzde durun.
Çocuğunuzu tanımadan ,kendinizi çocuğunuza tanıtmadan hedeflerinizi belirliyemezsiniz.
 
Toplam blog
: 285
: 4026
Kayıt tarihi
: 17.07.06
 
 

      Üniversiteyi Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesinde Fizik öğretmenliği bölümünden..