Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ocak '14

 
Kategori
Eğitim
 

Çocuklarınızın sorumluluk sahibi olması için yapılması gerekenler

Çocuklarınızın sorumluluk sahibi olması için yapılması gerekenler
 

Çocuklarınınzın Sorumluluk Sahibi Olması için Yapılması Gerekenler.


Sorumluluk sahibi kişi kendini korur, başkası adına kendini kolay kolay harcatmaz. Sorumlu olan kişi üstüne düşen görevi en iyi şekilde yapar, başkalarına bağlı olmamaya çalışır. Bu özellikler kişinin kendini ve toplumunu düşünen ve sorunlarını öğrenmeye çalışan veçözmek için çözüm arayan kişi oluşur. Toplumun aradığı kişi özelliğidir. Çocuklarımız özellikle 0-3 yaş arasında bütünleştirilen parçaların boyları ve renklerini bütünleştirirken beyinde denge kavramının oluştuğu ortaya çıkmıştır.Bu tür oyuncaklar matematik dersinde de başarı sağlayacağı ortaya çıkmıştır.

Sorumluluk sahibi çocuk oluşturmak için çocuklarımıza olayların neden ve niçinleriyle sonuç bulmayı sağlamanız gerekmektedir. Tüm bilgileri çocuğun önüne koyarak öğrendiğini sanmayın. Bilgileri verirken neden ve sonuç ilişkilerini vererek bilgiyi verin. Her çocuğun yaşına göre yapması gereken görevleri olmalıdır. Çocuk görevi zamanına göre yerine getirmeyi bilmek ve yapmayı öğrenmelidir.

Çocuklara okuma -öğrenme çağında  el yazısı ile yazı  öğretmenin beynin çalışma şekline etki ettiği görülmüştür. Beynin kullanılmasında el becerilerinin çok etkili olduğu görülmüştür. Kollarla beyin arasında beyni olumlu etkileyen bir kol çalışmalarının kişinin matematiksel düşünme kabiliyetini etkilediği görülmüştür.

 
Toplam blog
: 14
: 631
Kayıt tarihi
: 29.11.13
 
 

Marmara Üniversitesi Fizik Öğretmenliği mezunuyum.Beykent Universitesi "İnsan kaynakları yönetim ..