Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mayıs '13

 
Kategori
Eğitim
 

Çocuklarınızın Televizyon karşısında kalma süresi en fazla iki saattir.

Çocuklarınızın Televizyon karşısında kalma süresi en fazla iki saattir.
 

Çocuklarınızı Televizyon karşısında kalma süresi en fazla iki saattir


       Günümüz dünyasında yüksek teknoloji, az enerji harcatarak çocukların sadece parmaklarını çalıştırıyor.Böylece genç yaştaki çocukların kasları ve zihinleri geliştirme imkanları azalıyor ve fiziksel aktivitelere ihtiyaç duymaya başlıyorlar. Bilgisayar ve video aşırı kullanılırsa hareketsiz ve sağlıksız bir yaşam bir yaşam oluturur.

      Amerikan Pediatri Akademisi,ebeveynlere çocuklarının gün içinde iki saatten fazla televizyon izlemelerine izin vermemelerini ,televizyon seyretme sürelerinin önceden ayarlanmasını öneriyorlar.Çocuklarınızın televizyon karşısında veya diğer ekran karşısında oynanan oyunlarla geçirdikleri süre artarsa yaratıcılık özelliklerinin azalacağını söyleniyor.

      Televizyon karşısında geçen sürenin bilinçli ayarlanması gerektiği öneriliyor.Fiziksel aktiviteler hem çocukların hem de anne babanın kalplerinin ve beyinlerinin canlanmasını sağlayacaktır.

    Çocuklar taklit etme konusunda uzmandırlar. Bu yüzden onlara nasıl aktif olunacağını göstererek öğretin.Çocuğunuzu yemekle ödüllendirmeyin.Yemeklerin beslenmek için olduklarını öğrenmesine yardımcı olun.Televizyon önünde yemek yemesine izin vermeyin.

 
Toplam blog
: 285
: 4026
Kayıt tarihi
: 17.07.06
 
 

      Üniversiteyi Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesinde Fizik öğretmenliği bölümünden..