Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mayıs '18

 
Kategori
Çocuk Psikolojisi
 

Çocukluk Döneminde Depresyon

Çocukluk Döneminde Depresyon
 

Çocukluk çağında görülen depresyon, üzüntüden daha öte bir durumdur. Çocuğun ve gencin duygularının, düşünce yapısını ve davranışlarını etkiler. Depresyon, tek atak şekilde olabileceği gibi, tekrarlayıcı veya arada da olabilir.  Çocuklarda daha çok arada gözlemlenir.

Peki ne gibi durumlarda ortaya çıkar; Aile içi çatışmalar, aileden birinden depresyonda olması, kendine güveni olmayan, kendini beğenmeyen çocuk, okulda başarısız olması vs. nedenler artırılabilir fakat en büyük neden çocuğa gösterilmeyen sevgi ve ilgisizliktir.

Genel olarak ne gibi durumlarda fark edilir; Sürekli üzüntü ve umutsuz, okul başarasında düşüş, yemek yeme ve uyuma alışkanlıklarında değişiklik görülür, karar vermekte zorlanır, dikkatini yoğunlaştıramaz, bir zamanlar mutlu olduğu sosyal ortamlardan uzaklaşma, sık sık fiziksel şikayetler ortaya çıkar, enerji ve isteksizlik, intihar veya ölüm hakkında sıklıkla düşünmeye başlar. Çok küçük yaşlardan itibaren çocuklarda depresyon görülebilir fakat çocukluktan ergenliğe geçişte sıklıkla artmaktadır.

Çocukların  %3;ün de ve gençlerde  %13;ü de depresyon belirtileri görülmektedir.

Ailelerin genellikle çocukların davranışlarını yakından takip etmesi, çocukların söylemlerine dikkat etmeleri; Böyle durumlarla karşılaştıklarında ailelerin çocuklarına anlayışla yaklaşmaları, yargılamamaları ve çocuğu tek başına bırakmamaları uygun olur. Bir uzman tarafından yardım almalarında fayda var.

 
Toplam blog
: 8
: 286
Kayıt tarihi
: 21.03.18
 
 

Psikolog/Aile Danışmanı/Yazar/Evlilik ve Çift Terapisi/Cinsel Terapisti ..