Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ekim '06

 
Kategori
Eğitim
 

Çocukluk geleceği belirliyor ne yapmalı?

Çocukluk geleceği belirliyor ne yapmalı?
 

İlk altı yaş içerisinde karakterin %80 oluştuğu idda ediliyor. Ailede öğrenilen davranışların taklit edildiği veya benzer davranışlar sergilendiği bir gerçek. Çocuk iyi, kötü, yanlışı aileden öğreniyor. Aile nasıl olmalı,çocuğuna nasıl davranmalı. Aile türleri şu şekilde;

1-otoriter aile;çocukları ile arasında hep bir mesafe olan emir vererek çocuklarını yöneten aile tipi. Bu tür ailede bulunan çocuk çok kolay yönetilir, kendine güveni yoktur.

2-Demokratik aile; Çocuğun söz hakkı vardır.Çocuk kendini ifade edebilir.kendine güveni vardır.

3-Aşırı hoş görülü aile;Çocukların her istediğini yapan ailedir.Bu tür ailelerde çocuk aileyi kendi istediği gibi yönetir.

4-Dengesiz Aile;Bu tür ailelerde anne ve babaların kızdığı şeyler zamana ve mekana göre değişir. Çocuk neyin doğru neyin yanlış olduğunu anlayamaz.

5-Koruyucu aile;Çocukların düşünceleri önemli değildir.Çocukları korumak için devamlı emirler verilir.

Aslında iyi bir anne- baba nın net bir tanımı yapılmamaktadır.Sadece anne-baba nerede, ne zaman, nasıl davranacağının bilincinde olan anne-baba olmalıdır. Yani bilinçli anne-baba iyi çocuk yetiştirir.

Yani bizim oluşturmamız gereken bilinçli anne-baba oluşturmak.Bilinçli anne-baba ne demek ,nasıl oluşturulur.

Doğru nerede, Yanlış nerede,Doğru ne zaman,Yanlış ne zaman, Hata nerede, Hata ne zaman gibi zamanı ,mekanı, olayları ve sonuçları değerlendirebilecek anne-babalar bilinçli anne- babadır. o zaman bilinçli anne-baba nasıl oluşturulur?Bunun cevabını oluşturursak sorunlarımızın çoğunu ortadan kaldırırız.

 
Toplam blog
: 285
: 4026
Kayıt tarihi
: 17.07.06
 
 

      Üniversiteyi Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesinde Fizik öğretmenliği bölümünden..