Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Kasım '17

 
Kategori
Deneme
 

Çocuksun Sen

Çocuksun Sen
 

HEP ÇOCUK KALACAKSIN


    Her yaşta çocuksun vazgeçilmez olansın. Hayallerinde yaşayan büyüyensin, gözlerinin mavisinde çalan siyah bir dünyada yaşayan. Korkar oldun her şey den zamanı dediğin şimdiden izliyorsun dünyayı güzele tutunmaya çalışıyorsun baktım şimdi sana hayallerinden korkar olmuşsun bu yazda. Mevsim sonbahar sırılsıklam yer yer duygular yürüyorsun tutunuyorsun yarından umudun var sen çünkü çocuksun yaşarsın oynatırsın oyunlarını; yarınları yara yara avutursun ya pamuk kalbini.

   Bakıyorsun aydınlığa kavuşursun elbet sende bir gün bulutlara. Dışarısı yer yer su baskını, üşümüyor musun şimdi sen çocukluk zamanı? Ağır gelirse hayat bırak uçurtmayı uçsun özgürce o an sıkı sıkı sarılışın var, yarına o güzel gözlerinle boyayasın var yakışmaz sana bu kara bulutlar gözlediğin yolun aydınlık bir ışığın var. Yer yer yağmurlu yer yer rüzgarlı bak bakıyorsun işte; bazı zamanlarsa maviye boyanmalı; bazı anlar gelgitlidir çok sorun etme hepsi geçer yarın hepsi soyutlana soyutlana elinde kalır bir hiç! o zaman büyürsün işte çocuk kalpli.

    Yarının tutunduğu umduğun geçmişsinse korkup sürekli anıp anıp hatırlattığın kara bulutlar yakışmaz mavi gözüne zaten sen çoktan bulmuşsun yarına berrak bir günle; çocuksun hep çocuk kalacaksın umdun hep olsun yarının maviyle aydınlansın.

Büşra Tabakoğlu

 
Toplam blog
: 11
: 104
Kayıt tarihi
: 14.10.17
 
 

Zaman zaman şiirlerden bahsedicez zaman zaman denemeler yazıcam ordan burdan; yolculuğumuz uzun. ..