Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mayıs '16

 
Kategori
Çocuk Sağlığı
 

Çocukta kolik

Çocukta kolik
 

Çocukta gaz tehlikesi (kolik)  

Geçenlerde bir arkadaşın 4 aylık çocuğu fazla miktardaki gazın kalp ve akciğerlere baskı yapması nedeniyle ameliyat edildi.

Her çocukta az veya çok gaz olabilir, normaldir. Gaz sancısı ise her 4 çocuktan birisinde görülmektedir. Sancısı olan bebeğin yüzü kızarır, ellerini yumruk yapar, bacaklarını karnına çekip sırtını geriye atar, ağrılı bir yüz ifadesivardır.

Çocuklarda bitkilerle modern tedavide gaz ve gaz sancısında 1 yaşından itibaren Frenk kimyonu tohumu ve esansı, 4 yaşından itibaren ise bahçe nanesi ve esansı kullanılabilmektedir.

Bir başka tedbir ise annenin yediği gıdalarla ilgilidir. Doğuma bir hafta kala anne adayları çörekotu yemeye başlamalıdır ve emzirme süresi boyunca devam etmelidir. Çörekotu omega-3 kaynağıdır, çocuğun bağışıklık sisteminin güçlenmesine de yardım eder ve normal doğumu kolaylaştırır. Çörekotu tohumu günde 3 tatlı kaşığı öğütülerek yenir (Öğütülmüş halde satılan çörekotu kesinlikle alınmamalıdır.). Anne sütünün gaz yapmayacak şekilde çocuğa hazırlanması için doğuma 10 gün kala başlamak üzere süt ve süt ürünleri, yumurta, buğday unu ve unlu mamuller yenmemelidir, bu diyete emzirme süresince devam edilmelidir.

Kaynak: Dr. Ahmet Toptaş; Çocuklarda Bitkilerle Modern Tedavi, Kaynak yayınları, İstanbul 2015.

 
Toplam blog
: 11
: 3046
Kayıt tarihi
: 16.01.16
 
 

Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya bölümü mezunuyum. İstanbul Üniversitesinde doktora yaptım..