Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ocak '11

 
Kategori
Çocuk Sağlığı
 

Çocukta süt allerjisi

Çocukta süt allerjisi
 

Bebek , Alphan


* Günümüzde allerjik hastalıkların yaygınlığı insanları etkilemektedir. Tedavi edilmediği ve kronikleştiği zaman istenmiyen neticeleri ortaya çıkmaktadır. Yetişkinlerin yanında, çocuklardaki allerjik rahatsızlıkların biran önce tedavisi ve gerekli önlemlerin alınmasıda kaçınılmaz oluyor. Kaliteli bir yaşam için, erken teşhiste annelere çok iş düşüyor.
* Çocuklardaki inek sütü allerjisi; allerji nedir? İnek sütü proteinlerine karşı çocuğun vücudunun anormal bir reaksiyon vermesidir. İnek sütü allerjisi ilk 1 yıl içerisinde, özelliklede ilk altı ayda başlamaktadır. Süt allerjisiyle karşılaşan çocukların bir bölümü 2-3 yaşında bundan kurtuluyor.
* Doktorlarımız, bebeğin ilk altı ayında anne sütüyle beslenmesinin üstünlüğünde hemfikirdirler. Bebeğe bir yaşına kadar inek sütü verilmesini de önermiyorlar.
* Fakat, bebek inek sütü bazlı mamalar veya emziren annenin kendisinin aldığı süt vasıtasıyle, inek sütüyle temas etmesinden doğan allerjik durum gösterebilmektedir. Bazende bir yaş sonrası süt içmeye başladığında ortaya çıkmaktadır.
* Genel belirtileri; huysuzluk, kusma, gaz sncısı, ishal, ciltte kızarıklık, deride döküntüler, gözlerde kaşıntı, gibi belirtiler göstermektedir.
*

* Amerikan Hastanesi, Pediatri Bölümünden Dr. Aylin Şimşek'in şu uyarısını göz ardı etmiyelim; ''Bazı bebeklerde süt allerjisi kronik burun tıkanıklığı, öksürük, hırıltılı solunum, veya nefes almada güçlük şekilindede bulgu verebilir. Ağız çevresinde şişlik, kaşıntı, ürtiker şeklinde döküntü olabilir. Bebeğiniz süt ve süt ürünü alımını takiben, morarıyorsa, soluk ve halsizse, tüm vücudunu kaplıyan ürtiker şeklinde cilt döküntüleri varsa, boyun- baş bölgesinde ani şişlik oluşmuşsa hemen doktorunuza veya acil servise başvurmalısınız.''.
*

* Ülkemizde, sağlıklı, sıhhatli, mutlu ve şen şakrak çocukların koşuşturduğunu görmek dileğiyle. İyi hafta sonları... 

 
Toplam blog
: 465
: 1550
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Çevreye saygı, insanlık görevi olarak algılanmalıdır. Bankacılık ve finans yöneticiliği  uğraşım ..