Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Kasım '11

 
Kategori
Güncel
 

Çok Çalışkanlardı, Mesai Kavramı Bilmezlerdi!!!!

Çok Çalışkanlardı, Mesai Kavramı Bilmezlerdi!!!!
 

“Çok çalışkanlardı”, “Mesai kavramı nedir, bilmezlerdi” diye buyurmuşlar ölen iki gazetecinin arkasından basın dünyasının sermaye payandaları.

Basını tekeline dolaşmışlar için harbiden üzüntü verici bir durum var ortada. Kendilerini koşulsuz olarak sömürten insanları makbul eyledikleri için gariban iki gazetecinin Van’daki ölümlerini de bu meyanda ele alıyorlar.

Aslında onlar, yani muhabirler, yani basın dünyasının gerçek emekçileri, yani demem o ki, basının yükünü taşıyanlar, laf ola beri gele övgüye değer oluyorlar.

Ya az çalışkan olsalardı, ya mesai kavramını dillerine dolasalardı… Yıllık izinler, fazla mesai ücretleri, yol harcırahları ve diğer haklarını talep ediyor olsalardı, sizce makbul eleman, makbul birer emekçi olurlar mıydı bu payandaların zihninde?

Pek tabii ki, bencileyin hiç sanmıyorum.

Bir takım hak taleplerinde bulunmuş olsalardı zati, bu gün hayatta olurlardı. Çünkü işsiz bir halde aylak aylak dolaşıyor olurlardı sokak aralarında, kahve köşelerinde. Belki bir iki iş başvurusu sonrasında umutla beklerlerdi sonucu.

Geçelim bir kalem bunları.

Her kim ki bu memleket ahvalinde hak arama eylemiştir, makbul vatandaş olma şansını külli kaybetmiştir. Siz bakmayın öyle “Onları hiç unutmayacağız” martavallarına. Bu memlekette onca basın kalantörü ölüp gitti ve unutuldu da gariban iki emekçi mi unutulmayacak? Unutulur unutulur, hem de yarından tezi yok unutulur.

Nasıl unutulduklarını da hep birlikte izleyeceğiz. İş üstünde ölümleri gerçekleşmesine karşın, bakalım çalıştıkları kuruluş ne gibi bir takım sosyal haklardan yararlandıracak bu emekçilerin ailelerini? Harbiden bunu merak ediyorum.

Biz de böyle.

Her bir şey laftadır. Unutacaksınız. Yok daha ötesi. Neden beylik laflar edersiniz ki? Neden boyunuzu aşan, zihniyetinizi aşan laflar edersiniz ki? Sahi neyi ispat etmeye çalışıyorsunuz? İliklerine kadar sömürdüğünüz insanların çevresine ve efratlarına neden şirin görünmek istersiniz ki?  

    

 
Toplam blog
: 1509
: 1145
Kayıt tarihi
: 07.08.07
 
 

Yazarım... Okurum... Öğrencilik yıllarımda çok yazdım... Kompozisyon derslerinde yazdım... Duvar ..