Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ekim '08

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Çok çalışmam gerek anne çooook!!!

Çok çalışmam gerek anne çooook!!!
 

Bugün 07 Ekim 2008. Ramazan Bayramı tatili henüz bitmiş ve ben 9 günlük tatilin rehavetini henüz üzerimden atamamıştım ki … İşte işbaşı vakti. İş başı ki hem de ne iş başı ?

Masama oturduğumda birden çakılıverdi gözlerimin önüne bu ay yapılması gerekenler ordusu. Nereden başlayacağımı bilemediğim için, ilk önce kendime bir iş planı ve görev zamanlaması yapmayı uygun gördüm. planlama işlemi bile o kadar uzun sürdü ki, zira biz muhasebecilerin yaptığı o kadar angarya işi düşündüğüm zaman bu planlamayı yapmak, çok gerekli bir işlem olarak geldi bir an. O kadar lüzumsuzluklarla dolu yapılacaklar listesi arasında, belki de en gerekli şeydi bu yaptığım.

Sonra şöyle bir göz attım yaptığım şaheser niteliğindeki listeme. Önüme koyduğum vergi takviminin de yardımı ile. Gördüklerim karşısında içimden bir çığlık atmak ve “Çok çalışmam gerek anneee çoooookk” demek geldi. Çok severek yaptığım bu mesleğimde, arada birde olsa gerçek anlamda mali tatil yapabilmek, ya da en azından bazı şeyleri, birkaç gün erteleyebilmek ne de güzel olurdu J

Malum; Ekim ayındayız. Bu ay her ay rutin olarak vermek zorunda olduğumuz beyannamelerin ve işlemlerin, (yani KDV, Muhtasar ve SSK beyannamelerinin) yanında bir de biraz zaman kazanabilmek amacı ile 3 ayda bir vermek istediğimiz tüm beyannameler de bu ay verilecek ….

Eeeee bir de Gelir İdaresinin vazgeçemediği bize angarya, onlara güzellik olan BA-BS formları var tabii bu ay sonunda. En geç Kasım ay’ının 5’ine kadar verilmesi gereken. Onları da tek tek hazırlayıp karşılıklı mutabakat yapmak ve gerekli kontrollerden sonra belirtilen tarihe kadar gönderilmesi gerekiyor. Meslektaşlar bilirler 10 aylık form hazırlanacak.

Bitmedi tabi; bir de bu ay sonunda verilmesi gereken; “Geçici Vergi” miz var ki. Nedense hiç geçmiyor. Bu kadar yıldır bu mesleğin içinde olup, hala mantığını tam anlamı ile çözemediğim bir olay bu Geçici Vergi! Evet bende hepimiz gibi, birgün geçip gideceği o günleri dört gözle bekliyorum.

Haaa tabi bu arada 5510 sayılı bir yasa var ki evlere şenlik. Tahmin etmişsinizdir. Reformist Sosyal Güvenlik Yasamız...Okuyan ve anlayabilen birisi varsa vallaha helal olsun. Öyle bir yasa ki anlaşılabilmesi için üstüne sayfalarca Tebliğ yayınlanıyor. O tebliğlerdekileri okumak bile sadece aylarımızı alacak gibi. Kaldı ki anlayabilmek ve uygulamaya koymak için geçiş dönemi gibi hata götürür zamanımız olmadığını düşünürsek. Allah hepimize kolaylık versin diyorum. Ne diyeyim.

Şimdi o zaman neden duruyorsun haydi işinin başına diyen sesleri duyuyor gibiyim. Haklısınız. Benim böyle işlerle uğraşmayıp, iş listemin birinci sırasını işgal eden görevimi yapmaya başlayarak zamanımı en verimli şekilde kullanmam gerekiyor.
Tatil yapmak güzel de, dönüşü olmasa …

Hepimize kolay gelsin.

 
Toplam blog
: 18
: 6266
Kayıt tarihi
: 22.09.08
 
 

Ülkemin en güzel şehri İzmir'de yaşıyorum. Evliyim, muhasebe mesleğini en iyi şekilde yapmak için uğ..