Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Haziran '09

 
Kategori
Haber
 

Çok endişe verici

Çok endişe verici
 



Kanser
ve kalp hastası olmasına rağmen üç tahliye talebi reddedilen ve 2 aydır kanser tedavisi göremeyen eski Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran ’ın eşi Merih Yurtkuran ’ın, Haseki Hastanesi’nde tedavi altında olan eşinin yanında refakatçi olmak için yaptığı başvuru “ bir kelimeyle” reddedildi.

Merih Yurtkuran ’ın hastaneden aldığı “ Hastanın yanında refakatçi kalması uygundur” ibareli başvuru, Silivri Ceza ve İnfaz Kurumluğu savcılığı tarafından “Zorunludur” ibaresi yer almadığı için kabul edilmedi. Hukuk ve tıp uzmanları ise Yurtkuran’ın ağır hastalıklarına rağmen tutuklu kalmasının açık bir insan hakkı ihlali olduğunu yorumunu yaptı.

Bu haberi okuyunca yüreğim cız etti. Linki en altta.

Bir rektörün, aydın bir insanın bu duruma düşürülmesi ve hakkı olan sağlık hakkının kullanmasının geciktirilmesi çok kaygı vericidir, vahim bir durumdur.


Ergenekon davasında bugüne kadar kaç kişi ceza aldı ?



Peki bu dava esnasında ya da öncesinde hasta olan kaç kişinin tadavileri ertelendi ve kaç kişi öldü?

Kanser hastası bir insanın da üstelik henüz soruşturma aşamasında ve suçu sabitlenmemiş bir insanın tedavi hakkının geciktirilmesi bir insan hakkının ihlali midir?


http://www.milliyet.com.tr/Guncel/HaberDetay.aspx?aType=HaberDetay&ArticleID=1108971&Date=21.06.2009&b=Refakate%20tek%20sozcukle%20engel&KategoriID=24&ver=00

 
Toplam blog
: 566
: 1338
Kayıt tarihi
: 11.07.06
 
 

Edebiyatla ilgileniyorum. Ayrıca amatörce belgesel film çalışmaları yapıyorum ve kültürel etkinlikle..