Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Haziran '09

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Çok güzel kadını sevmek zulümdür

Çok güzel kadını sevmek zulümdür
 

çok güzel kadın?


Çok güzel kadınının sevilmesi de taşınması da çok ama çok zordur.

Kadınlar her zaman güzeldir. Kiminin içi ve kiminin de dışı güzeldir. Hem içi ve hem de dışı güzel kadın istisnadır. Dışı görünüşü çok güzel bir kadın her erkeğin hayalini süsler fakat böyle bir kadın mutluluktan çok zulüm getirir.

Böyle kadınlar küçüklüklerinden beri sürekli sevildiklerinden sevgiye doymuşlardır. Artık sevgiden bıkmışlardır.

Hani hatırlayalım, güzel çocuklar kolay kolay herkese yanaklarını öptürmezler. Onların yanağını öpmek çok zordur. Böyle sevgi ile şımartılan bir çocuk büyüdüğünde sevgiye önem ve değer vermez. Sevgiden bıkmıştır artık. Sevginin onun için pek bir değeri ve önemi yoktur. Malumdur, emekle elde edilen bir kazanç çok daha değerlidir. Miras olarak elde edilen kazanımların pek de önemi ve değeri bilinmez. Sevgi de onlara miras kalmıştır.

Hani fazla olan bir eşyanın bir değeri az olur ya aynen öyle. Çok zengin bir insan için paranın küçük miktarlarının hiçbir önemi ve değeri yoktur. Parasının tamamını kaybettiğinde o zaman anlar değerini. O zaman ona kıymet verir. Sevgi de böyledir.

Sahip olmadığımız güzelliklerin değeri vardır. Sahip olduğumuz güzelliklerin değeri oldukça azdır ne yazık ki. Zaten sahibizdir; herhangi bir mücadelemiz olmaz onları elde etmek için.

Her insanın hayat enerjisi sevgidir. Susuz toprak nasıl ki hayat bulamazsa sevgisiz insanın da hayatı bozulur. Sevgisiz çocukların sokaklarda ne halde olduklarını ve sevgisiz insanların her türlü kötü işlere bulaştığını, kimilerinin bir damlacık sevgi için ne yollara girdiğini hatırlayalım. Sevgi ruhun enerji kaynağıdır.

Her olgunun fazlası zarar denir ya, toprağa gereğinden fazla su verdiğinizde de onun yapısını bozar ve cıvıklaşmasına sebep olursunuz. Öyle bir toprakta bitki sağlıklı yetişemez. Çoraklaşır ve çirkinleşir. Ona insanlar yaklaşamaz. İçine giren batar. Yani faydalı toprak olmaktan çıkar. Çok güzel kadınlar da aynen böyledir.

Güzellikten kastımız tabii ki maddi güzellik. Yoksa güzel kadınların çoğunun içi de dışı kadar genelde güzel değildir. Ama içi de dışı kadar güzel bir kadın bulabilen gerçekten güzel kadını bulmuş ve o, -teşbihte hata olmasın- dünyada cenneti yaşıyor demektir. Bu tür kadınlar istisnadırlar.

“Seveceksen dışı değil içi güzel kadını sev. Yüzü değil huyu güzel kadını sev.”

Gençler eğer, çok güzel bir kadını sever ve ona âşık olursanız çok iyi biliniz ki işiniz çok ama çok zordur. Biliniz ki köleliğiniz başlamıştır. Eğer onunla evlenirseniz mutlu olmanız imkânsızdır.

Eğer böyle bir sevgiliniz ya da karınız olsun isterseniz, bütün fedakârlıklara katlanacak olan sizsiniz. Onurunuzu, gururunuzu, yiğitliğinizi ve delikanlılığınızı kenara koyacak olan sizsiniz.

Güzel kadınların nazı çok olur çekilmez.
Onlar kimseye minnet etmez.
Hep sevilir kolay kolay sevmez.
Alışmışlardır sevilmeye.
Âşık olmayı bilmezler.
Sevmeyi bilmezler ki âşık olmayı bilsinler. Sevgiyi aşk bilirler.
Gözlerinde yaş olmaz. Ağlamaz ağlatırlar.
Boyun eğmez eğdirirler.
Bağışlamaz bağışlatırlar.
Özür dilemez diletirler.
Kraliçe olarak yaşamaya alışmışlardır.
Onları sevgiye doyuramazsınız.

 
Toplam blog
: 358
: 1023
Kayıt tarihi
: 03.09.08
 
 

  Ne elimde garantim var ikinci bir soluğu almaya Ne aklım erer dünyayı yıkıp ta yeniden ya..