Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ağustos '07

 
Kategori
Sosyoloji
 

Çok konuşma kaybedersin!!!

Çok konuşma kaybedersin!!!
 

Susmak bazen büyük laf söyleme sanatıdır. Ama yerinde ve zamanında susmayı bilirsek eğer. Kelimelerin anlatamadığı bir çok düşünceyi sadece bir kaç saniyelik bir suskunluk anlatabilmektedir. Öfke anında bir kaç saniye sessiz kalıp susmak canımızdan olmamızı engelleyebilir. Sevdiğimiz insan bize kızmakta iken bir anlık sessizliğimiz bizi bi, r ömür boyu mutlu edebilir. Boşuna değil "Söz gümüş is sukut altındır." Ama bu suskunluğu tam ve zamanında yapmalıyız.Eğer zamanlama hatası yaparsak bütün tereddütleri üzerimize çekip suç ve suçlamaları da kabullenmiş oluruz.

Konuşmak her zaman her şeyi çözmez. Bazen gizemli ve suskunolmak bizi daha bi gözlerde büyütebilir, hem çok laf kalabalığı insanın olduğundan hahif görünmesini sağlar.

İletişim için konuşmak zorundayız elbette ama iletişimin sağlığı açısından susmayı ve dinlemeyi de bilmek zorundayız.Çünkü sağlıklı iletişim kuramayan insanlar yanlızlıklara hapis olmaktadır. Psikolojileri bozulup topluımdan ayrı kalmaktadırlar.

İletişim sadece konuşma ile değil gözlerle de yapılır.Bakışlarla desteklenmeyen bir konuşma tam anlamıyla iletişim değerini taşımaz.Çünkü anlatmak istediğimiz ve kellimelerin yetmöediği bölümleri hep bakışlarımızla anlatır ve ima ederiz.Tabi buna jest ve mimikleri de eklemek şartı ile.

Telefonda kurulan iletişimlerde insanlar daha kolay yalan söyleyebilmektedir. Nedeni ise bakmadan konuştuğumuzda kendimizi rahat hissederiz.Bir insan telefonda sevdiği ile konuştuğunda seni sevmiyorum da diyebilmektedir. Yani hissettikleri ile ağzından dökülen cümleler farklılık gösterebilmektedir.

Toplum ve sosyal iletişimde olan insanlar genelde çok konuşan insanları pek aralarında tutmak istemezler.İnsan mutlaka konuşmalıdır.En azından konuşmadan kendisiniz ifade edemez ama kendisini ifade ettikten sonra da daha fazla ayrıntıya girmemelidir.Sosyal ortamlarda genelllikle sorulmadan konuşmamak nerdeyse altın prensip olarak nitelik kazanmaktadır.

İletişim bütün yönlerini bilip kelimelerle yapamadığımız veya aşırı ifade ettiğimiz konuları diğer iletişim temaları ile yapacak olursak iletişimde daha başarılı ve sosyal ortamların aranılan insanları olacağımız kesindir.

 
Toplam blog
: 22
: 2321
Kayıt tarihi
: 16.07.07
 
 

Konya'da ticaretle uğraşmaktayım. İşim rahat ve basit olduğu için sosyal ve düşünsel olaylara, yaşam..