Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ocak '08

 
Kategori
Spor
 

Çok kupa size büyük kupa bize

Çok kupa size büyük kupa bize
 

Yakın zamanda 100. kuruluş yılını kutlayan bir büyük takımımızın o günden bu güne aldığı iki yüz küsur kupanın sayısal hikayesi allanıp pullanıp sunumu yapıldı kamuoyuna!!!

100. yılını kutlayan üç büyük futbol kulübümüzden Galatasaray hariç diğer ikisi, bu övünçlerini kendilerine yakışır şekilde aldıkları 100. yıl lig şampiyonluğu kupası ile perçinlediler de; asırlık tarihlerinde kazandıkları bir çok Lig şampiyonluğu ve Türkiye kupası dışında hatırı sayılır bir kaç tanesini daha hatırlayan var mı bilemiyorum?

Uluslar arası spor kamu oyunda, ülkenize ve takımınıza prestij kazandıran, Türk gençliğinin de her branşta başarılı olabileceğini kanıtlayan ve ülkenin tanıtımı açısından inanılmaz katkıları olan, herkesin gıpta ile baktığı şöyle kallavi, fiyakalı, çok anlamlı ve eli ayağı düzgün kupalarımı isterdiniz yoksa; olsun da bizim olsun, yeter ki kupa olsun diye düşünenlerden misiniz?

Diğer bir deyim ile adını sanını bile hatırlayamadığınız turnuvalarda veya özel karşılaşmalarda alınan her kulpluyu kupadan sayarsak, World Cup'tan sonra uluslararası en büyük marka olan UEFA Cup’un üç silahşorlarına haksızlık etmiş olmazmıyız?

Hemen şunu da belirtmeliyim ki; asla küçümsediğimizden değil, onlara harcanan emeğe, zamana ve samimiyete saygımız var. Ancak, teşbihte hata olmaz... Büyük ikramiye ile amorti bir midir sizin gözünüzde? Kart vizitinize hangi kupanın resmini bastırırsınız acaba?

Büyük ve şaşaalı kutlamalar ve "en büyük benim" iddiası ile yola çıkanların övünçlerine bir bakalım isterseniz?

Fenerbahçe’nin aldığı 17 Türkiye ligi şampiyonluğu, 4 Türkiye kupası; Beşiktaş’ın 10 Lig şampiyonluğu ve 7 Türkiye kupası; özellikle de 100. yıl da aldıkları lig şampiyonluğu kupası en anlamlısı ve özeli olanlarıdır.

Bunlar övünülecek şeylerdi tabi, bize de onları tebrik etmek düşer. Her ne kadar basiretsiz yöneticiler sayesinde biz 100.yıl kupa sevinci yaşayamadıksa da Fenerbahçe ve sempatik Beşiktaş'ı kutluyoruz.

Son on yılın analizi yapılırken kasıtlı olarak bazı şeylere sünger çekme gayretleri görülüyor açıkcası.
Yapılan bir anketle son on yılın en başarılı takımı, başkanı ve hocası Fenerbahçe'de toplanmış. Kulübün, özellikle yapısal ve yeni kaynak yaratmada ki becerisini görmezden gelmek mümkün değil tabi.

Diğer yandan; FB'yi, başkanını ve hocasını son on yılın en başarılı kategorisine koyduğunuzda insanın aklına söyle bir soru gelebilir. Acaba; biz son on yıldır Patagonya’da mı yaşıyorduk yoksa miladi takvimde bir değişiklik mi olmuştu?

90'lı yılların başından 2001, hatta 2002 yılına kadar Avrupa'da ve Türkiye'de bir Galatasaray fırtınası estiğini kim hangi gerekçeyle inkar edebilir, şaşarım! Haydi, diyelim ki geriye kalan beş yılda da FB'nin başarıları var. Denebilir ki efendim bu başarıyı sadece futbol branşı olarak düşünmeyin, bu sıralama tüm branşları kapsıyor!!! Peki ben de soruyorum; futbol ve basketbolün dışında bu branşlardan kaç tanesinde bir arpa boyu yol aldınız? Geçiniz bunları efendim geçiniz......

Ama istatistikler anketler yapılıyor bunlar ne olacak diyebilirsiniz. Kamu oyunu bilgilendirme bakımından önemlidir tabi. Neticede anket sonuçları gerçeklere sünger çekmeye yetmez ki! Deve kuşu kafasını kuma sokmakla gövdesini saklayabiliyormu? Galatasaray'da 2000-2001 yılında tüm anketlerde ve derecelendirme ilk üçte hatta bir ara birinci bile olmuştu, hatırlamaya çalışın. Bakış açınız ne olursa olsun, her yerde Galatasaray'ı görürsünüz...

Bu nedenledir ki; nasıl ki kulüp müzesindeki kupaların envanteri çıkarılıp bir sıralamaya göre yerine kaldırılıyorsa, uluslararası spor kamuoyu da takımları aldıkları çoook prestijli kupalarla hatırlıyor ve futbol arenasında hak ettiği yerlerine koyuyorlar.

Kuruluşunun 100. yılında alamadığımız kupa için hem üzgünüz tabi. 16 Türkiye lig şampiyonluğu, 14 Türkiye kupası ve en önemlisi de (Milli takımımızın dünya 3. lüğü istisna) Türkiye'nin yüz akı olan UEFA kupası ve SÜPER kupa kulüp müzesinin baş köşesinde yerini almış durumdadır. İnşallah üçüncüsünü de ülkemize getirmek Galatasaray'ımıza nasip olur. Diğer kupaları sayamıyorum bile... Emeği geçenlerin alnından öpüyorum.

Son on yılın en kötüsü de olsa bize büyük kupa getirecek her takımı avuçlarımız patlayıncaya kadar alkışlarız.

 
Toplam blog
: 156
: 5679
Kayıt tarihi
: 05.11.06
 
 

Söz konusu Atatürk ve Laik Cumhuriyet ise; asla tarafsız olamam! Ben; İş ve özel hayatımda Cumhur..