Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ekim '07

 
Kategori
Türk Mutfağı
Okunma Sayısı
703
 

Çok leziz

Özellikle bayanları ilgilendireceğine inandığım iki tarifim var. Ben sıklıkla yapıyorum. Sizlerde özellikle ilk tarifi meze olarak uygulayabilirsiniz.
Genellikle patlıcan ile yapılan mezeler güzeldir. Bir de benimkini deneyin.

BEYAZ PATLICAN
Malzeme: Kişi sayısına göre 4-6 adet patlıcan
2 adet soğan 3-4 diş sarımsak
4 adet orta boy domates
1 çay bardağı zeytinyağı
1, 5 su bardağı su
Yoğurt, kırmızı biber, 1/2 kaşık salça
Patlıcanları tamamen soyuyoruz . Yani bembeyaz kalıyorlar. Daha sonra kararmaları için tuzlu suda bekletiyoruz. Diger taraftan soganları ve domatesleri rendeliyoruz.

Patlıcanları tencereye yerleştirirken ortalarını karnıyarık yapar gibi açıyoruz. Kaşıkla orta kısmını temizleyebilirsinizde ve rendelediğimiz domatesleri içine yerleştiriyoruz ve rendelediğimiz soğanların sadece suyunu sıkıyoruz patlıcanların içine ve soğanlarınızı yemeğin içine koymayın. Daha sonra zeytinyağı ve suyu ekleyerek kısık ateşte patlıcanlar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.

Ilık olunca üzerine hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu ve kırmızı pul biber ve salça ile hazırladığınız sosu gezdirin.

Afiyet olsun....

HINGAL
1 paket kelebek makarna
Yarım kilo kese yoğurdu
1 çay bardağı zeytinyağı
2 büyük sogan
Yoğurt, pul biber

MAkarnayı haşlıyoruz. Daha sonra süzüyoruz. Bu klasik bir makarna yapımı. Ama makarnaların iyi pişmiş olması gerekiyor. Yine de siz bilirsiniz tabii ki. Damak zevkiniz nasıl istiyorsa onu uygulayın.

DAha sonra soganlarımızı halka şeklinde doğruyoruz. Ve 1 çay bardağı zeytinyağında iyice ölene kadar kavuruyoruz. Ve süzdümüz makarnayı tekrar ocağa alıp yağlamadan ısıtıyoruz. Servis yapmadan önce makarnanın üzerine hazırladığımız yoğurtlu sosu, onun üzerine soğanlarımızı koyuyoruz ve en sonundada pul biberlerimizi serpiyoruz.
Tabii ki tabaktaki süsleme size ait artık.
Afiyet olsunnnnnnnn....

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Hıngal aslında makarna ile yapılmaz.Su,tuz ve un ile yoğuracağınız hamuru açıp,tıpkı mantı yapar gibi küçük kareler halinde kesersiniz.İçi boş olarak pişirirsiniz.Soğanları iyice kavurursanız lezzeti çok daha farklı oluyor.İnanın tadına doyamazsınız.Sevgiler.

Ufaklık 
 26.10.2007 9:16
Cevap :
aslında hamurla yapıldığını biliyorum . ama biraz kolaya kaçtım .çalışan birisi olarak paketi açıp makarnayı haşlamak daha basit geliyor. Yine de afiyet olsun di mi:)))  26.10.2007 12:33
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 21
Toplam yorum
: 32
Toplam mesaj
: 15
Ort. okunma sayısı
: 1430
Kayıt tarihi
: 19.10.07
 
 

İzmir 1975 doğumluyum. Dokuz Eylül Üniversitesi buca eğitim fak. biyoloji öğretmenliği mezunuyum...

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster