Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mayıs '08

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Çok mu zor süper kadın olmak?

Çok mu zor süper kadın olmak?
 

.


Hiç iri göğüslerin, genç bir cildin, dolgun kalçaların erkeklere neden çekici geldiğini düşündünüz mü? Bütün bu fiziksel özellikler, doğurganlığın sembolü de ondan. Bir erkek her şeyden önce genlerini devam ettirmeye programlıdır ve bir kadını kadın yapan, bunu gerçekleştirebilecek kişi olmasıdır. İşte bu yüzden erkekler, uzun süreli bir aşk yaşadıkları kadını, çocuklarının potansiyel annesi olarak görürler ve sizin ona yaklaşımınız ilerde nasıl bir anne olacağınızın ip uçlarını verir. Onlara koşulsuz sevgi verebilecek, ilgili ama pimpirikli olmayan, kontrollü ama baskıcı olmayan bir kadın ararlar, hep. Kısacası ona ''Nerde kaldın?Saat kaç, ne zaman geleceksin?"Bu saate kadar nerelerdesin?" yerine "Merak ettim, iyisin değil mi?" diye aramanız bir başlangıç olabilir.

Her erkeğin kafasında canlandırdığı, hayalini kurduğu ve hatta hayatını paylaşmak istediği bir kadın tipi vardır. Ama durum sizin düşündüğümüz gibi değil ! Emin olun, bu ideal kadının, bir güzellik kraliçesiyle yakından uzaktan ilgisi yoktur. Kadınlar, genelde erkeklerin kadınların vücuduna veya yüzüne aşık olacaklarını düşünür ve kendilerini çoğu zaman yetersiz görürler.Oysa birçok erkeğe göre, her ne kadar ilk başta baktıkları şey güzellik ve seksapel olsa da, uzun süreli bir beraberlik yaşamak istedikleri kadında aradıkları özellikler çok daha farklıdır. Neden mi?
Çünkü erkekler, monogamiden değil monotonluktan korkuyorlar.
Eğer bir kadında ihtiyaç duydukları her insandan bir parça görebiliyorlarsa, işte o kadın, aradıkları mükemmel kadındır.
Bir kadının sevdiği erkeğe her koşulda destek olması, onu olduğu gibi kabul etmesi ve ona duyduğu aşkın en ufak bir dalgada sarsılmaması bir erkek için çok önemli. Erkeklerin bakış açısına göre, eğer sevdikleri kadın, onlara inancını ne olursa olsun kaybetmiyorsa işte o kadın, bir ömür boyu beraber olunacak kadın.
Sevgiliniz 40'lı yaşlarında olmasına rağmen hala ünlü bir oyuncu olma hayalleri kuruyorsa, sizin ona bu
konuda destek çıkmanız ve ona inanmanız onu çok etkileyecektir.Ya da sevgiliniz işten çıkarılmış olabilir, sizin ona inancınız, daha da iyi bir iş bulmasına yardımcı olacaktır.Ya da yanlış yatırım ve kararlardan dolayı maddi olarak çöküntüye giren erkeğin arkasında olmak , sonuna kadar yanında olup destek vermek, ona büyük bir motivasyon olacaktır. Bir kadınla bir erkeğin birbirine olan inancı sarsılmıyorsa, bu ilişkinin kökleri toprağın çok altında demektir, deprem bile kökleri yerinden söküp atamaz.

Biz Erkekler her zaman kadınların açık sözlü olmamalarından ya da imalarından yakınsak da, aslında ibrenin ucu kendilerine çevrildiğinde gerçeklerin çikolata sosuyla kaplanmış halini duymayı tercih ederiz.
Bu noktada tabii, sözlerin efendisi olmanızda fayda var. Aynen bir diplomat gibi isteğinizi ya da fikrinizi belirtirken
erkeğinizi incitmeyecek kelimeler kullanmanız gerek. Örneğin, sevgiliniz spor salonuna yazılmışsa ve iki ay içinde Brad Pitt'ten daha sıkı bir vücuda sahip olacağını söylüyorsa ona "Saçmalama, mucize diye bir şey yoktur" demek yerine "Süreyi biraz arttıralım, ben senin bu halinle hemen vedalaşmak istemiyorum" diyebilirsiniz....Çok mu zor ?

Erkeklerin bir diğer itirafı: "Hiçbir erkek aptal kadın istemez." İş toplantılarından tutun akraba ziyaretlerine kadar yanlarında gurur duyabilecekleri, konuşmasıyla, kültürü ve aklıyla herkesi etkileyebilecek kadınları görmek isterler.Akıllı bir kadını ele geçirmeyi ve daha da önemlisi elde tutmayı ancak akıllı bir erkek başarabilir ve erkekler de her zaman akıllı olduklarını hissetmek isterler.Uzun süreli bir ilişkide, bir kadının her konuda bilgili olması sayesinde sıkılmadan saatlerce konuşabilmesi, bir erkeğin en çok dikkat ettiği şeylerden biridir.Ayrıca hayatlarını paylaşmayı düşündükleri kadının, hayat hakkında tavsiye verebilecek ve evi çekip çevirebilecek kapasitede olması, hesap kitaptan anlaması da olmazsa olmaz özelliklerden.

Çoğu erkeğin uzun süreli bir ilişkiden ya da evlilikten kaçış nedeni, hayatın sürprizlerinin o son imzayla beraber sadece bir anıya dönüşecek olmasıdır. Sürekli yeni şeyler denemeye açık, değişikliklerden korkmayan bir kadın asla sıkıcı da olmaz diye düşünüyor bir çok erkek. Kadınların büyük bir oranının böyle olmamasından şikayetçiler ve bu yüzden de evliliği sadece gümüş yemek takımları ve mobilya alışverişinden ibaret sanıyorlar. Oysa onunla beraber deniz altı dalışına gidebilecek ya da belki hafta sonları uçurtma uçurmaya gidebilecek, balık tutmaya gelecek, kısacası her an her şeyi yapabilecek bir kadına hiçbir erkek hayır demez.

Biz erkekler doğalarımız gereği, sevdiklerini korumaktan ve güçlü lideri oynamaktan hoşlanırız. Bir erkek, kendi ayaklarının üstünde durabilen, maddi-manevi hiçbir yardıma ihtiyaç duymayan bir kadına bile aşık olsa, arada bir onu korumayı, kollamayı hayal edecektir.Erkeklerin kendilerini kadınlara ispat etme yollarından biri de onlara yardım etmektir.Bu, arabanın lastiğini değiştirmekten tutun, korku filmi izlerken güçlü kollarıyla sizi sarıp sarmalaması bile olabilir.Önemli olan ne yaptığının büyüklüğü değil, kendini prensesini hain cadıdan kurtaran bir şövalye gibi hissetmesidir. Arada sırada, bu çılgın dünyadan ürken narin Lolita'yı oynamanızda hiç sakınca yok.
Siz ertesi günü iş yerinde yine Amazon'ların kraliçesi rolüne kolaylıkla girersiniz nasıl olsa.

İşte biz erkeklerin beklentileri bunlar ve biz bekleriz , bekleriz, bekleriz, bekleriz, bekleriz......

 
Toplam blog
: 57
: 2828
Kayıt tarihi
: 17.07.07
 
 

17 yıldır uluslararası firmalarda yöneticilik yaptım. Bunun yanında şirketlere satış, yöneticilik, k..