Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Temmuz '10

 
Kategori
Restoranlar
 

Çok Özel Bir Meyhane: Merih

Çok Özel Bir Meyhane: Merih
 

Dedelerimizden, babalarımızdan kalma geleneklerine bağlı eski usul meyhane arayanlara göre bir yer: Merih

Balıkpazarı’nı Nevizade'ye sapmadan bitirdiğinizde karşınızda Asmaaltı çıkar, sola dönün. Yolun sağ tarafında Nizam Pide'nin hemen yanında Merih’in girişini göreceksiniz.

Kapıdan içeri girdiğinizde sizi muhakkak güler yüzlü bir garson ya da komi karşılayacaktır.

Meyhaneden beklentisi çalışanları ve sahibi düzgün olsun sık gitmeye başladığımızda dost olalım, yalnız gittiğimde de iki çift laf edebileyim diyenlerdenseniz, doğru adrestesiniz. Merih'te sizi aşırı ilgi ile boğmayacak ancak kendinizi hiç de yabancı hissettirmeyecek bir işletme anlayışı hakim. Rakıyı adabı ve edebi ile içenler bu anlayışı çok severler.

Meyhane deyince mezesi her dem taze ve lezzetli olacak, garsonları sizin rakıyı nasıl ve hangi ölçüde içtiğinizi bilecek derecede dikkatli olacak diyenlerdenseniz; bir kez daha tekrar etmeliyim ki doğru adresteniz.

Bu noktada şu sorunun cevabını merak ediyorum doğrusu: “Bir meyhaneden ne beklenir?” Bana göre mezesi iyi olsun, servisi düzgün olsun, nezih olsun, fiyatları makul olsun ve en önemlisi geleni gideni bilindik olsun dolayısı ile çok fazla patırtı gürültü çıkmasın. Malum içki özellikle de rakı şişede durduğu gibi durmaz biliyorsunuz.

Merih’e ilk girdiğinizde üzerinizde "erkek yoğun" bir izlenim bırakabilir. O kocaman salon, gözünüze erkek dolu gelecektir. Kadın sayısı gerçekten çok yoğun değildir Merih’te. Ama istediğiniz zaman eşiniz, sevgiliniz ya da bir hanım arkadaşınızla gönül rahatlığı ile gidebileceğiniz nitelikte bir meyhanedir.

Merih’e geldiğinizde mezeleri dolaptan kendinizde seçebilirsiniz. Ama genelde garsonların önerilerine uymanızı tavsiye ederim. Ben genellikle Serdar’ın baktığı masalardan birine otururum ve tercihleri ona bırakırım. Bugüne kadar hiçbir seçiminden memnun olmadığım olmadı. Sıcaklara gelince ızgara etleri gerçekten az rastlanır kalitededir. Yemekten sonra sakızlı muhallebiyi mutlaka deneyin.

Velhasıl, Merih çok özel bir meyhanedir.

 
Toplam blog
: 28
: 3696
Kayıt tarihi
: 22.07.10
 
 

Ben kendisini hiçbir zaman bir gurme olarak görmeyen ama yemesini, içmesini, gezmesini ve keşfetmesi..