Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ekim '10

 
Kategori
Güncel
 

Çok sosyaliz çooook...

Çok sosyaliz çooook...
 

internetten alıntı


“Türkiye, 22.6 milyon kullanıcıyla ABD, İngiltere ve Endonezya’dan sonra facebook’ta 4’üncü sıraya yerleşti. Türkiye nüfusunun yüzde 29.16’sının kullandığı Facebook Teknoloji’nin Başkanı Bret Taylor, Türkiye’nin şirketin ekonomisi ve ürünlerinin başarısı için önemli olduğuna dikkat çekerek, yüksek kullanıcı sayısını yorumladı: “Oldukça sosyal bir ülke olmalısınız. Bu çok ilgi çekici bir durum” 

Zavallı adamın pek şaşırdığı belli. Oysa bu inanılmaz sosyalliğimiz sadece facebookla sınırlı değil. MSN, tiwiter, chat odaları bizim başarı istatistiklerimizle dolu. Herkesin birkaç MSN adresi yanında kesin Skypee adresi de var. Üstelik facebookda üyelerin bir kısmının birden fazla adresi var. 

Peki, neden insanlar dışarı çıkıp sosyal dünyanın gerçek bir parçası olmak yerine sanal dünyanın çoğunlukla yalan bir parçası olmayı seçerler? 

Mahalle baskısı, aile baskısı, parasızlık, ezik yetiştirilmek, sevgisizlik gibi birçok neden sıralayabiliriz. Ama bu şekilde hiç de iyiye doğru gitmiyoruz. Sokakta arkadaşları ile oynayıp hayatı birebir yaşayarak öğrenmesi gereken çocuklarımız, arkadaştan önce bilgisayar iPod gibi şeylerle tanışıyor. Onu arkadaşa götürecek yol ise google oluyor. 

Psikiyatrist Dr. Alper Hasanoğlu “Cep telefonları, internet, elektronik posta ve benzeri teknolojik yenilikler belli bir yaş grubu çok hazırlıksız yakaladı. Bir yandan anne baba olarak insanlar internetin çocukların ruh sağlığına kötü etkilediğini, onları yalnızlaştırdığını, arkadaşlarıyla oynamak yerine saatlerce bilgisayar karşısında oturarak ilişki kurmada beceriksizleştiklerini düşünüyorlar. Öte yandan neredeyse her erişkinin en az iki cep telefonu var. Hemen her yerden internete bağlanıyorlar, Türkiye’ye gelen ilk 10 bin adet iPhone 4 hemen tükeniveriyor. Yani erişkinler de en az çocuklar kadar internet bağımlısı haline gelmiş durumda. Ama benim ilgilendiğim konu erişkinlerin chat odaları ve internet aracılığıyla insanlarla tanışmaları ve birçok insanın yeni ilişkilerini internet aracılığıyla başlatması ve sürdürmesi.” Diye tespit etmiş durumu. 

En yakın arkadaşı bilgisayar ve internet olan bir çocuğun ileride aşkları, ilişkileri de sanal olması doğaldır. Gerçek hayatta din, toplum ve mahalle baskıları ile içten gelen dürtüleri ağır bir şekilde bastırılmış bir toplumun, sanal âlemde bu denli uçması da gayet normaldir. 

02/10/2010 

 

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..