Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ekim '11

 
Kategori
Siyaset
 

Çok şükür “zam” değil, “güncelleme” imiş (!?)

Hay Allah, biz de bu % 25’lere kadar çıkan fiyat artışlarını “ZAM” zannedip, ödümüz alınmıştı. Sayın Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yüreklerimize su serpti sağolsun!.. Yıllardır ağzımız sütten yandığı için, yoğurdu üfleyerek yediğimizden, biz bu fiyat artışlarını “zam” zannedip, yine karalar bağlayıp, yaslar etmeye durmuştuk, ama Allah gani gani razı olsun ki, Maliye Bakanımızın zamanında açıklamasıyla bu endişelerden hemen arındık ve bunun bir zam değil de, “güncelleme” olduğunu öğrenince pirî - nur içinde kalıverdik…

Bakan Şimşek ve “Güncelleme” ile ilgili haber şöyleydi:

“OVP’de vurgulanan ‘ekonominin üretim yapısının ithalata olan yüksek bağımlılığını azaltmaya yönelik politikalar’ doğrultusunda, sigara, alkollü içki, cep telefonu, elektrikli araçlar hariç, 1600 cc üzeri otomobillerde ÖTV oranları arttırıldı. Bu artışların bir ‘zam olarak’ görülmemesi gerektiğini vurgulayan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ‘güncelleme’ terimini tercih etti. Şimşek, yapılan bu güncellemenin sonucunda, 5.5 milyar liralık gelir beklediklerini de açıkladı.
Bazı motorlu araçlar, alkollü içkiler, tütün mamulleri ile telsiz telefonların ÖTV oranları yeniden düzenlenirken; kabul kredili, vadeli akreditif ve mal mukabili ödeme şekillerine göre yapılan ithalatta uygulanan Kaynak Kullanımını Destekleme Fonu (KKDF) kesintisi oranı da yüzde/ 3’ten yüzde/ 6’ya çıkarıldı. Bu değişiklikler dünkü Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi…”

Bu güncellemenin bedeli kaç TL imiş, gördünüz mü? Tam 5,5 milyar TL… Yani, eski parayla “5,5 katrilyon TL…”

Eğer bu miktar “zam” olsaydı, vatandaşlar olarak bizim cebimizden çıkacaktı. Ama bu “güncelleme” olduğu için, bu para bizim cebimizden değil, cinlerin – perilerin ceplerinden çıkacak ve bu sefer zamlardan yırtmış olacağız dostlar! Ne hoş, ne güzel değil mi? Yüce Tanrı bu büyüklerimizi başımızdan eksik etmesin! Sadece bize mi lâzım bunlar? Şu anda krizden kıvranan başka ülkelerin, hatta ve özellikle düşman ülkelerin başına bile bunlardan musallat eylesin inşallah!..

Bakınız, bu zamların… (çok afedersiniz, elimden kaçtı…) bu güncellemelerin bize bazı mesajları da var: Örneğin, bu 5,5 milyar TL gelirin çoğu cigara tiryakilerinden ve içki içenlerden tahsil edilecek, değil mi? Kalanı da taşıt, elektrik, doğalgaz, petrol ve cep telefonlarından sağlanacak.

İyi de, sayın Başbakanımız bize kaç defa söyledi; “Cigarayı bırakın, sağlığınıza zararlı… Alkol almayın; zati elma, erik, üzüm, incir, narenciye gibi meyvelerde yeterli alkol var, onları tüketin, boşuna içki masrafı etmeyin” diye kaç defa söyledi!.. İşadamlarımıza “yerli otomobil üretin” diye talimat verirken, seçim gezilerinde bazı iktidarın Bakanı ve Vekillerimiz; “otomobil ve petrol masrafı yapmayın, atalarımız gibi ata, eşeğe, deveye binin” demediler mi?

Ulaştırma Bakanımız; “Madem tele - kulaklarla dinlenmekten korkuyorsunuz, o zaman cep telefonu kullanmayın efendim!” demedi mi?

Aslında bunlar bize büyüklerimizden önemli mesajlardı da, biz avanaklar bunu anlayamadık! Cigara tüttürmeye, meyve yemek yerine içki içip kaza yapmaya, cep telefonları ile konuşup, Silivri’ye talim etmeye devam ettik, yalan mı!?

Sizleri bilmem, ama artık ben de bir “Güncelleme” yapıp, cigara ve içki içmeyi bırakacağım! Cep telefonunu, mahallede züğürt gezen zamane veletlerinden birine hediye eyleyip, kurtulacağım!

Ya sizler ne düşünüyorsunuz? Kırk katır mı, kırk satır mı? Zam mı, güncelleme mi, ha!? Zam değil, derya kuzusu güncellemeler bunlar! Aynı yolda yürüdük, aynı sudan içtik biz, hadi şimdi de pamuk eller cebe beyler…

13 Ekim 2011/ Sakin KOŞAR. 

 
Toplam blog
: 191
: 753
Kayıt tarihi
: 09.08.08
 
 

16/07/1951 Bozüyük / Yatağan / Muğla doğumlu, 1970 Isparta - Gönen mezunu, 1986 Anadolu Üniversit..