Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Şubat '20

 
Kategori
Güncel
 

ÇOK ZOR OLAMAZ!

Rusya ile karşı karşıya kaldığımız durun bize göstermesi gereken durum aslında bir kez daha göstermiştir ki; üyesi olduğumuz NATO dosttan ziyade bizi kontrol aracıdır.

Aynı zamanda diğer bir sonuç da kendi silahınız varsa savaşabiliyorsunuz, aksi takdirde kendinizi savunmanız imkânsız hale geliyor. Bir eğitimci olarak söylemek zorundayım ki bu ülkede huzur içinde yaşamak istiyorsak; kendimizi savunacak silahlara sahip olmamız gerekiyor. Zarar verme kabiliyetimiz öyle bir derecede olmalı ki, buna kimse cesaret edemesin.  Diğer önemli durum ise siyasete alet edilmemesi gereken çok önemli şeyler var.

Din

Din artık ayrıştırma aracı olmaktan uzak ülke içindeki değerleri tamamlayıcı olmalı ve bu konuda bir birlik oluşturulması gerekir. Mümkün olacak şekilde İslam Dininin kuralları ayetleri,  hadisler konusunda bir karar verilmesi gerekmektedir. Milletin tüm fertlerini, din ve mezhebine bakmaksızın, herkesi kucaklayacak prensiplerin oluşturulması gerekmektedir.

Irk

Irk bir avantajdan öte bir zorunlu kaderdir. Irklar seçilemeyeceğine göre; bu durum da zarar veren vermeyen şeklinde, ya da faydalı, faydasız şeklinde sınıflandırma daha objektif olur. Diyelim ki adamın anne babası Ermeni ve dini de Ortodoks ise Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı dini ve ırk olarak değil de artıları eksileri ile değerlendirilmelidir.  Adam veya kadın çok değerli bir mimar, mühendis veya doktor olabilir, bu insanın toplumda yarattığı artı değere bakılmalıdır. Bizde ise; ne yazık ki çoğu zaman tam tersi olmaktadır. Amerika ve İngiliz misyonerler Osmanlı coğrafyasına yerleşmeden önce Türkler ve Hıristiyan Ermeniler arasında bir sorun olmadığı gibi sadık tebaa idiler!

Adalet

Adalet herkese eşit ve dengeli olmak zorundadır. Şeriatın kestiği parmak ise makam mevkii ne olursa olsun, herkese eşit olması gerekmektedir. Bu konu bir toplumu yaşatan en önemli unsurdur. Adaletsiz uygulamalar, torpile, torpil ise hakkın adil dağıtılmamasına sebep olur. Cumhuriyet Dönemimiz boyunca bu adaletin tam ve eksiksiz olarak temin edildiğini söylemek güçtür.

Eğitim

Eğitimli bir kişinin fikirsel aydınlanma süreci yaşaması için kesinlikle doğru bir eğitim almalı ve kişi gerçekten yeteneklerine göre yetiştirilmelidir ki; bunun için ülke ihtiyaçları ve dünya düzenine göre tekrar eğitim sürecimizin programlanması gerekir. Öyle ki ülkemiz son yıllarda belgeli içeriğinin boş olduğu insanlar ülkesine dönüşmüştür…

Planlı bir şekilde ve ihtiyaçlarımız göz önüne alınarak insan gücümüz yetiştirilmelidir. Öyle ki insanımız bir takım mesnetsiz iddialarla gerçekleri birbirinden ayırabilir duruma getirilmeli, sahte şıh, sahte aydın, sahte demokrat, sahte aydın etkisine girmeyecek derecede ve düşünebilir, yorumlayabilir, analitik düşünebilir şekilde donatılmış olmasına özen gösterilmelidir.

Sağlık, Birlik Beraberlik, Bilim, Sanat, Ticaret, Üretim…..

Bu topraklar; bu ülkede çok daha mükemmel, yüksek seviyeli bir yönetim sistemi, paylaşım sistemi kurabilir, daha önce başkaları insan olduğundan habersizken yazılı kanunlarla yönetiliyordu. Kültürel yapısı ve mayası bu ülkeyi çok daha yukarılara taşıyabilecek derecede zengin ve verimlidir. Kişisel hırslar, açgözlülük ciddi sorunlar olabilir.

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..