Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ağustos '17

 
Kategori
Yöresel Yemekler
Okunma Sayısı
85
 

Çökertme Kebabı

Çökertme Kebabı
 

Nefis Bir Kebap


Hafta sonu için Ege den yöresel bir tarif yapalım. Hem görsel hem leziz bir şölen ...Yapımı kolay pratik ve besleyici. Buyrun tarifine..

Malzemeler

4 adet ortaboy patates
4 dilim biftek
Kekik
Tuz
Pul biber
Karabiber
Üzeri için:
Bir kase yoğurt
3 diş sarımsak
Domates sosu için:
2 adet domates

Kızartmak için sıvı yağ

Hazırlanışı
Patatesleri kibrit patates denilen çok ince bir sekilde dilimliyoruz ve kızartıyoruz havlu kağıt üzerine fazla yağını almasi için çıkartıyoruz.
Biftekleri Jülyen uzunlamasına kesip kızartıyoruz. Üzerine kekik karabiber tuz serpiyoruz.
Sarımsakları rendeleyip yoğurtla karıstiriyoruz.
Domatesleri rendeleyip biraz zeytinyag ile pişiriyoruz.
Servis için:
Tabaga önce patates kızartmalarını üzerine yoğurdu, onun üzerine etleri koyup domates sosunu gezdiriyoruz. Pul biber ekiyoruz. İsterseniz tereyağ ile yakıp gezdirebilirsiniz..

Afiyet olsun.

Küçük bir öneri: Ben yoğurdu etrafına gezdiriyorum.Eti ve patates kızartmasını soğutmaması için..

 

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 26
Toplam yorum
: 9
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 117
Kayıt tarihi
: 06.06.17
 
 

1967 İstanbul doğumluyum. Lise mezunu ev hanımıyım. Yemek yapmayı değişik tarifleri inceleyip dam..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster