Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Aralık '18

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Çokoprens Kurabiye

Malzemeler
    1 Paket Margarin
    1 Yumurta
    Yarım Su Bardağı Sıvıyağ
    1 Su Bardağı Pudra Şekeri
    4 Su Bardağı Un
    1 Paket Vanilya

Arasına Sürmek İçin
    Sürülebilir Krem Çikolata

Hazırlanışı
    Bir kaba margarin, sıvıyağ ve pudra şekerini koyup karıştırın.
    Üzerine vanilya ve yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
    En son kaba azar azar un ekleyip güzelce yoğurun.
    Güzelce yoğrularak yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin.
    Hamuru 15 dakika dinlendirin.
    Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
    Hamuru düz bir zeminde açın.
    Açılan hamuru yuvarlak tırtıklı kalıpla kesin.
    Kesilen yuvarlak hamurun üzerine kürdanla delikler açın.
    Bütün hamurlar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
    Hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
    Tepsiyi önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirin.
    Pişen kurabiyeleri fırından alıp 15 dakika soğumaya bırakın.
    Soğuyan kurabiyelerin yarısının üzerine sürülebilir krem çikolata sürün.
    Diğer kalan kurabiyeleri de çikolata sürülen kurabiyelerin üzerine kapatın.

Afiyet Olsun

Ahmet KARAGÖZLÜ

 
Toplam blog
: 23
: 66
Kayıt tarihi
: 03.12.18
 
 

Pratik ve nefis yemek tariflerinin tüm detaylarını ve püf noktalarını resimli olarak anlatıyorum...