Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ağustos '07

 
Kategori
Siyaset
 

Çölaşan Aldatmacası

Çölaşan Aldatmacası
 

Güya bağımsız, tarafsız ve objektif olan medya kuruluşlarımızdan Hürriyet Gazetesi, güzide yazarlarımızdan biri olan Sayın Emin Çölaşan'ın işine son verdi, gerekçe olarak da dişe dokunur bir açıklama yapmadı. Şaşırtıcıdır ki Sayın Çölaşan bu iş akdinin bir gün öncesinde köşesinde çok önemli bir mevzudan bahsetmişti. "ELİMDE İstanbul'da haftalık yayınlanan bir İslamcı dergi var. Seçim sonrasındaki iki ayrı kapağını burada görüyorsunuz. İlkinde Anıtkabir'e kilit vurulmuş ve altı ok, Atatürk'ün mezarından ceset halinde çıkarılıyor. Bir sonraki kapakta ise altı ok şöyle tanımlanıyor: (Aslında Cumhuriyet rejimine küfrediliyor!)
"Dinsizlik, Halk Düşmanlığı, Fahişelik-İbnelik, Ayyaşlık-Hırsızlık, Batıcılık-Hayvanlık, Vatan Hainliği." bu satırlarla yazısına başlayan sayın Çölaşan yazının sonuna da güncel bir ironiyle nokta koyuyor; "Devlet var mı? Var, var!"
Çölaşan çok doğru soruyor devlet var mı diye. Devlet birçok konuda kendini gösteremese de medya üzerindeki hakimiyetiyle gösteriyor. Evet devlet bu noktada var. Küçüklüğümüzden beri bize öğretilen basın yayın özgürlüğüne devletimiz tarafından ket vurularak muhalefetin tek örneği olan yazarlarımızdan birini kapı önüne koyuluveriyor. Ve bazı yayın örgütlerimiz tamamen amacından uzaklaşarak görevini aldatmaca yaparak ve milletin dikkatini başka yöne çekerek devam ettiriyor. Saf(!) milletimiz de bu aldatmacalara kanıyor. Tepeden bir el uzanıyor ve pimi çekiyor.
Milleti devlet yönetmiyor.
Devletin ve bazı odak merkezlerin medya üzerinden elini çekmesini bekliyoruz. Bu kandırmacaların sonuçlarını millet olarak çekeceğimiz kaçınılmaz. Yol yakınken medyayı objektifliğe ve tarafsızlığa davet ediyorum.
Şimdi merakla yetkililerden bir gerekçe bekliyoruz, ya da bir uydurmaca. Halkımızı kandıracak küçük(!) bir yalan. Bekleyelim ve görelim.
Dikkat Aldanmayalım !!!

 
Toplam blog
: 2
: 267
Kayıt tarihi
: 16.08.07
 
 

İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak mühendisliği 2.sınıf öğrencisiyim. Koyu Beşiktaşlıyım. İstanbul'da..