Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ağustos '08

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Çölaşan'ın kovulduğu gün neler oldu?

Çölaşan'ın kovulduğu gün neler oldu?
 

Tesadüfler Takvimi - 14 Ağustos


Bundan böyle sevgili okur dostlar, “<ı>Tesadüfler Takvimi” alt başlıklı yazılarımla, yaşadığımız günlerin, tarihteki eş günlerinde yaşanan olaylar arasındaki -kendimce ilginç bulduğum- tesadüfi ilişkileri yorumlamaya çalışacağım. Ve ben yazmaktan, sizler de okumaktan zevk aldığınız sürece bazı günler “<ı>Tesadüfler Takvimi” yazılarımla baş başa kalacaksınız. İşte bunlardan ilki...


Dün çok enteresan bir gündü aslında. Tam 100 sene önce yine böyle bir 14 Ağustos günü “<ı>Türk Basın Birliği” kuruldu. Sene, 1908. Ve yine tam bir sene önce bugün, ünlü gazeteci Emin Çölaşan, Hürriyet’ten kovuldu. Sene, 2007.


Türk Basın Birliği’nin 99. kuruluş yıldönümünde kapı önüne konulan bir ünlü gazeteci. Ne kadar ilginç ve dramatik değil mi? Tesadüf işte. Ama durun, tesadüfler burada bitmiyor.


Sıkı AKP muhalifi Çölaşan’ın, gazetesinden çıkış kağıdını aldığı saatlerde, AKP teşkilatlarında, üzerlerinde altı adet mum yanan pastalarla kutlamalar yapılmaktaydı. Kim bilir belki de yanında, sekiz derecede soğutulmuş dömi sek beyaz şaraplar içmekteydiler. Yani elma suyu.


Yok canım, bu kadar da olmaz demeyin hemen. Yanlış anladınız. Çölaşan’ın Hürriyet’ten kovulmasını kutlamıyorlardı. Sadece 6. doğumgünlerini kutluyorlardı. Dedim ya tesadüfler bitmiyor işte. Tam 7 sene önce yine böyle bir 14 Ağustos günü, Adalet ve Kalkınma Partisi kuruldu. Sene, 2001.


Bazılarınızın, “<ı>ne müthiş bir altıncı doğumgünü hediyesi olmuş” dediklerinizi duyar gibiyim. İnanın ben de bu şekilde düşünmedim dersem yalan olur, bir ara. Ama yok yok, almayalım kimsenin günahını, içimizi serin tutalım. Konuyu, tesadüfler takviminin tozlu yapraklarına havale edelim gitsin.



@İki sene önce bugün “Düğün Salonuna Giren Mercedes”: http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=4243

@İki sene önce bugün “Balığınızı Nasıl Alırdınız?”: http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=4203

 
Toplam blog
: 898
: 3759
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

İzmir'de yaşıyorum.    Çok uzun yıllar öncesinden başlayıp, hiç ara vermeden bugünlere kada..