Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Mayıs '10

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Cölyak: Askerlik ve Beslenme

Cölyak: Askerlik ve Beslenme
 

Bazı besinler bazı bünyelerere yaramaz, hatta dokunur. Bize dokunan besinler, bağışıklık sistemimizde sonu kronik hastalıklara kadar uzanan reaksiyonlara yol açabilirler.

Vücut için son derece gerekli olan bağışıklık sistemi (immün sistem) bakteri, virüs, mantar ve para­zitlerin yol açabileceği enfeksiyonların oluşmasını engeller. Bazen bağışıklık sistemi yabancı olarak algıladığı yediğimiz bir gıdaya karşı harekete geçer. Savunma sisteminin harekete geçmesi, uzun vadede kronik hastalıklara yol açarak, ruh ve beden sağlığını bozar. Hangi gıdanın size dokunduğunu bildiğiniz takdirde üç temel prensipi uygulayarak sağlığınıza kavuşmanız mümkündür.

I. Kendizde alerjik reaksiyonlara (duyarlılık) neden olan gıda maddelerinden belirli bir süre uzak durmak.

II. Dönüşümlü Beslenme Prensibine uyumak: Raporunuzda açıklanan, rahatlıkla tüketebileceğiniz gıda maddelerini dört günlük çevrimler halinde dönüşümlü bir şekilde tüketmek.

III. İlk başta uzak durulan gıda maddelerini zamanla, semptomlarda düzelmenin devam edip etmediğine dikkat ederek, kademeli bir şekilde tekrar beslenme rejimine dahil etmek.

Askerlikten muaf tutulan çölyak hastalığı gıda duyarlılığına bağlı tipik gecikmeli bir TipIII reaksiyonudur. Çölyak hastalığı gluten duyarlılığından kaynaklanır. Bu hastalığın eski teşhis methodu diyetten çıkarmadır. Yani gluten içeren besinleri diyetinizden çıkararak semptonlarda gelişme olup olmadığına bakabilirsiniz. fakat bu oldukça zordur.

ELISA bazlı ImuPro testi, kapsamlı bir kan tahlili yardımıyla gıda maddelerine karşı üretilen ve rahatsızlıklarınızın muhtemel kaynağı olan belirli IgG antikorları tespit edilmektedir. Bir kere yaptıracğınız Imupro300 testi size 270 gıdaya karşı olan duyarlılığınızı söyleyecektir. Size en uygun diyet geniş bir gıda spektrumunda hemen belirlenecektir. Size uygun kişisel diyetinizi uyguladığınız takdirde başta kronik problemler olmak üzere birçok sağlık sorunundan kurtulmanız mümkündür. Bu test sonucuna göre vucudunuzun tolere etmediği besinlere dikkat ederek hayatınızın geri kalanında sağlığınızı korumanız mümkündür.

Askerlikten muaf tutulucak kadar önemli bir hastalık olan çölyak hastalığını ELISA bazlı testlerle teşhis edebilirsiniz. ImuPro testi sizde Çölyak hastalığının ön tanısını koyabilir. Bu tanıyı sonra resmi tanı methodlarıyla kesinleştirmeniz mümkündür.

 
Toplam blog
: 19
: 491
Kayıt tarihi
: 26.05.10
 
 

Diyetisyen akademisyen..