Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mayıs '09

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Connie Culp'un Değişimi..

Connie Culp'un Değişimi..
 

Connie Culp'un değişimi..


Yüz nakli yapılan kadın yüzünü gösterdi..
5 yıl önce kocası onu yüzünden vuruldu. Kurşun yüzün ortasında büyük tahribat yaptı. Burnu, ağzı, çenesi, yanakları tamamen dağıldı. 5 ay önce ise müthiş bir değişim başladı.

Yüzünün aldığı korkunç hal yüzünden 5 yıl boyunca evde hapis hayatı yaşayan kadın "Sokağa çıksaydım beni görenler korkup kaçardı. Çocukları düşündüm ve kendimi eve hapsettim" dedi.

5 ay önce ise tıbbın sağladığı yeni imkandan yararlanmak üzere ameliyat masasına yattı ve ABD tarihinde en büyük yüz nakli ameliyatını geçirdi. O günlerde ismi açıklanmayan hasta, bugün ortaya çıktı ve televizyon kameraları önünde yeni yüzünü göstererek yaşama nasıl yeniden döndüğünü anlattı.

Connie Culp adlı kadın bir ölü dönörden alınan yeni yüzüyle "Artık sokağa çıkabiliyorum. Yemek yiyebiliyor, koku alabiliyorum. Birkaç estetik ameliyatla her şey çok daha iyi görünecek" dedi.

ABD’de bugüne kadar ki en büyük yüz naklini aralık ayında gerçekleştiren bilim adamları, Connie Culp'un yeni bir burun, çene ve yanaklara sahip olmasını sağladılar.

Cleveland Clinic’te geçtiğimiz aralık ayında yapılan yüz nakli şu ana kadar yapılan yüz nakli ameliyatlarının en büyüğü.

Büyük bir ekibin katıldığı operasyon 22 saat sürmüş, o zamanlar ismi açıklanmayan kadın hastanın yüzünün yüzde 80’i değişmişti.

Hasta, ameliyat sonunda yeni bir burna, çeneye ve yanaklara sahip olmuştu. İki ay sonra basın toplantısı düzenleyen bilim adamları şimdi hastanın tat ve koku alabildiğini söyledi.

Olumlu sonuçlar veren operasyonun büyük bir başarı olduğunu söyleyen Profesör Ma-ria Siemionow yüzü korkunç görünümündeki hastanın daha önce yemek yiyemediğini, normal konuşamadığını ve sağ gözünün görmediğini belirtirken "Şimdi parfüm kokusu alacak, pizza tadacak kadar iyi" dedi.

Connie Culp'u vuran kocası ise hapis cezasını çekiyor.

Daha önce çok güzel, genç bir kadın iken, başına gelenler yüzünden yıllarca acı çeken, çocukları için birçok fedakarlık yapan, ameliyat sonrası medeni cesaret gösterip kameralar karşısına geçebilen Connie Culp'a geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum..

Dilerim, bundan sonraki yaşantısında önce kendi manevi gücü ve sevenlerinin desteği ile bu yeni yüzüne, yeni yaşantısına uyum sağlar ve mutlu olur..

Herşey gelip geçici..

Güzellik de..

Ama sevgi, bağlılık, güven, moral, yakınlarımızın desteği en önemli şeyler..

Önemli olan kalbimizin, ruhumuzun güzelliği..

selma er.

 
Toplam blog
: 90
: 2676
Kayıt tarihi
: 30.01.09
 
 

Merhaba, Marmara Ünivesitesi İşletme Fakültesi ve Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler mezunuyum..