Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Aralık '06

 
Kategori
Haber
 

Contemporary İstanbul bugün başlıyor!

Contemporary İstanbul bugün başlıyor!
 

Contemporary İstanbul, Deutsche Bank’ın ana sponsorluğunda Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda bugün başlıyor. 2010 kültür kenti İstanbul projesi için bir başlangıç gibi geliyor bana. Çünkü az zamanda çok yol almak gerekli. Kaçırılmaması gereken bir fuar olarak bende buradan duyurmak istedim.

Bu sene ilki gerçekleştirilecek ve İstanbul’un kültürel yaşamı ve dünya çapında tanıtımı için büyük önem taşıyan çağdaş ve güncel sanat fuarı, önemli koleksiyoncuların danışmanlığında, tüm dünyadan gelen 49 sanat galerisi, 10 kar amacı gütmeyen kurum, 9 ayrı insiyatif grubu ve 150’yi aşkın ulusal ve uluslararası sanatçının resim, heykel, fotoğraf, video art ve dijital sanat eserlerine ev sahipliği yapacak.

Fuarda Andy Warhol, George Baselitz, Keith Haring, Robert Rauschenberg, Roy Lichtenstein ve Alex Katz gibi çağdaş ustalarının eserlerinin yanı sıra, Azade Koker, Inci Eviner, Haluk Akakçe, Hüseyin Çağlayan, Esat Tekand, Mehmet Güleryüz ve Nur Koçak gibi güncel sanatın yerli ve yabancı yeni dehalarının eserlerine geniş bir şekilde yer verilecek.

Gelecek sene 2007 İstanbul Bienal’i ile eş zamanlı yapılacak olan Contemporary İstanbul’a bu sene ziyaretçi olarak, onbinlerce sanat tutkunu ve koleksiyoncu ile birlikte, dünyanın önemli sanat merkezlerinden ve ülkemizden onlarca sanat eleştirmeni, basın mensubu ve küratör yanında 50.000 den fazla ziyaretçi bekleniyor.

Fuar süresince klasik müzik resitallerinden, caz konserlerine kadar zengin bir akşam programına ve gün boyu DJ performanslarına da ev sahipliği yapacak olan Contemporary İstanbul biletleri www.biletix.com’dan ve aynı zamanda fuar süresince de kapıdan temin edilebilecek.

Contemporary İstanbul Fuarı’na toplu bilet almak isteyen kurum ve kuruluşların ise insan kaynakları departmanları arayıcılığı ile 0212 244 71 71’den Contemporary İstanbul Kurumsal Destek Masası’nı aramaları ya da corporatesales@contemporaryistanbul.com’a mail atmaları yeterli.

Sitesi: http://www.contemporaryistanbul.com/

 
Toplam blog
: 578
: 5372
Kayıt tarihi
: 23.06.06
 
 

Superonline danışmanlık, İktisat Bankası' nda ilk palm bankacılığı uygulaması, 5 yıl Garanti E-Ticar..