Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Nisan '07

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Çöp sorunu yüz bölümlü dizi gibi

Çöp sorunu yüz bölümlü dizi gibi
 

MERSİN hiç bir şeyden çekmedi çöpten çektiği kadar

Bir sorun bir kentte 10 yıl devam ediyorsa, kangren olmuş demektir. Bu sorunu çözmek istemeyenler, rant peşinde olanlar var demektir. Vaatler, sözler, projeler, alternatifler her şey hazır ama sorun çözülmüyor. Kente kimlik kazandıran, yön veren, geliştiren kurumlar karşı karşıya geliyor. Hukuk süreci başlıyor ve sonuç Danıştay'a kadar gidiyor.

Kim haklı kim haksız bilmiyorum ama bir vatandaş olarak Türkiye'nin Akdeniz'den dünyaya açılan penceresinden yazın çöp kokularının yükselmesini istemiyorum. Ben hariçten gazel okuyan bir sade vatandaş olarak, kentlilerin çöp sorununun çözümünde baskıcı olmalarını diliyorum. Gerekirse çöplerini araçlara bindirip kentin göbeğini döksünler. Ama vatandaş da bir şekilde sindirildiği için bananecilik yaparak hiç bir şey yapmıyor. Geçtiğimiz günlerde Kemal Dama'nın başkanlığını yaptığı Akdeniz Sosyal Formu 700'ncü Yıl İlköğretim Okulu'nda bir bilgilendirme toplantısı düzenledi. Dama toplantıda Antalya'nın Kemer İlçe belediyesinin çöp tesisindeki gezi ve incelemesini aktardı. Ancak sadece Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, belediye meclis üyeleri, 3-5 daire müdürü ile bir kaç mahalle muhtarı. Nerede Çavuşlu'da oturanlar, Osmaniye'de ve Çağdaşkent ile Halkkentte oturanlar?

Kanımca bunlar çöpü çevreye yaydığı kokudan hiç rahatsız olmuyorlar.

Medeni toplumlar çöp ve alt yapısını çözen toplumlardır. Ama Mersin böyle değil. Neden? Çünkü 17 dakikalık bir dolu yağışında kenti sel suları kaplıyor. Belediye çalışanları yağış nedeni ile çalıştıkları kurumu terk edemiyor.

Bu dünya kenti Mersin'e yakışıyor mu? Hayır... Mersin'in hem alt yapısını, hem üst yapısını hem de çöp sorununu en kısa zamanda çözsün. Bunlar sorun çözülürse, kent kimliğini bulur ve hak ettiği yeri alıyor. Avrupa'ya insanlık tarihini taşıyan Mersin, tonlarca çöpün altında kalmasın. Bu kent hepimizin bu kente sahip çıkalım.

Uzun sözün kısası, bu sorunu Büyükşehir Belediyesi çözecek. Alternatif projeleri olmasına rağmen bu sorunun Danıştaylık olması kentte söz sahibi olan yöneticilerindir. Herkes kendini savunduğunda haklıdır. Haklı olmak sorunun çözümü değildir. Çünkü 10 yılda sorun çözümsüz hale gelmiş yargıya taşınmıştır. Bu sorunun çözümsüzlüğünde basının da suçu vardır. Çünkü yetersiz kalınmıştır. Ya da birilerinin ricası ile kulak arkası edilmiştir.

Artık yeter bu işkence bitsin. Yaz geliyor. Dünyanın dört bir yanından turistler Mersin'e akın edecek. Hem de otoban üzerinden. Düşünün kente girerken sizleri çöp kokuları, patlayan metan gazının çıkardığı alevler karşılıyor. Ne sanırsınız? Hesabını siz yapın ve işin içinden çıkın. Bu kent için dengeyi kuralım, koruyalım. Gelecek bizden hesap soracaktır. Çocuklarımız, torunlarımız yüzümüze tükürecektir. Bir kaşık tükürükte boğuluruz alim Allah ona göre

 
Toplam blog
: 10
: 1285
Kayıt tarihi
: 10.02.07
 
 

Her insanın anlattığı gibi, okumayı yazmayı seven, gezen dolaşan, mutlu anlarını ölümsüzleştirerek f..