Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Şubat '19

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Çöplükten Yeşeren Kitaplar

Birçok belediye, kütüphane gibi projeleri hayata geçiriyor. Kütüphanelerin artması ve çeşitlenmesi benim gibi kitapsever insanların ilgisini çekse de haberini paylaştığım belediyenin projesi, aynı zamanda çöpe atılan kitapların değerlendirilmesi açısından daha fazla ilgimi çekti.

Ankara'nın Çankaya belediyesi 2016 yılından beri, çöp konteynerlerinin yanına bırakılan kitapları dezenfekte ederek bir kütüphane kurmuş. 2016 yılı sonunda 3500 kitap sayısına ulaşan bu kütüphane, bağışlarında etkisi ile 2018 yıl sonu itibariyle 25 bin kitaba ulaşmış.

Belediye bu kütüphaneyi, Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün bulunduğu şantiyede kurmuş.
 
Tarih, sanat, kişisel gelişim gibi geniş bir alternatif imkânı sunan bu mekân, işçilerin dinlenme saatlerinde kullandıkları adeta bir sosyal ortama dönüşmüş.
 
Ayrıca toplanan kitaplar, yenilenen bir çöp kamyonu ile adeta gezici bir araç haline getirilerek, civardaki ilçe ve köy okullarına kitap ulaştırıyor.
 
Atılan kitapların, itina ile ayıklanıp, temizlenip bir kütüphanede kullanıma sunulması ve bu kitapların belediyenin kendi imkânları ile civardaki köy ve ilçe okullarındaki ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılması beni çok mutlu etti. Bu tip ihtiyaç odaklı projelerin daha fazla yaygınlaşmasını ümit ederek yazımı noktalıyorum.
 
Toplam blog
: 55
: 61
Kayıt tarihi
: 26.01.19
 
 

1984 Ankara doğumluyum.Çeşitli sektörlerde çalışmış olup şu anda, lojistik sektöründe operasyonel..