- Kategori
- Yemek - Mutfak
Çorba
ÇORBA, vazgeçilmezim, peynir ekmek ve simit ekmekten sonra, temel gıdam olmak yolunda.
Korkuyorum, Aysel Gürel gibi beni de simitle anacaklar. İstanbul’a gittiğimde, sokakta her acıktığımda , simit yiyenlerdenim. Nedense, en temiz ve sağlıklı yiyecek izlenimindeyim.Yanında , çay ve ayran.Çıtır çıtır.Sonraki yazımda akapunkturla zayıflamaktan bahsedeceğim nasılsa.
Kolay bir çorba anlatacağım.
Sütlü ve arpa şehriyeli çorba.
İçinde de bunlar var zaten. Şehriyeyi az margarin, mümkünse az tereyağda pembeleşinceye dek kavur, üstüne dibini tutmayacak kadar su koy, kaynat.Yenecek kadar haşlanınca, üstüne ne yoğunlukta istiyorsan, o denli süt koy, bir kaynat.Bitti.Gayet güzel olur, ama olmadı diyorsan, azıcık sıvı yağda salça kavur, acı veya tatlı, nane koy, bilmem ne, ne istersen koy, yap, iç.
Çabuk ve kolay, hele süt seviyorsan.
En uydurma tarifler bende, paylaşacağım.