- Kategori
- Yemek - Mutfak
ÇÖREK OTLU TUZLU KURABİYE
ÇÖREK
ÇÖREKOTLU TUZLU BİSKÜVİ
MALZEMELER
3 su bardağı un
1 çay bardağı süt
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
50 gram yumuşak tereyağı
50 gram rendelenmiş kaşar
Bir tutam tuz ve pul biber
HAZIRLANMASI
Un ve kabartma tozunu eleyerek karıştırma kabına alalım. Diğer malzemeleri de ilave ederek yoğuralım.
Tezgahta merdane ile yarım santim inceliğinde açarak kare şeklinde ya da su bardağı yardımıyla yuvarlak olarak keserek, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
Üzerine yumurta sarısı ve çörekotu serperek 180 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişirelim.
Not: dileyen çörekotu yerine susam ya da her ikisini birden kullanabilir.
Afiyet olsun.