Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Aralık '10

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

ÇÖREK OTLU TUZLU KURABİYE

ÇÖREK OTLU TUZLU KURABİYE
 

ÇÖREK


ÇÖREKOTLU TUZLU BİSKÜVİ

MALZEMELER

3 su bardağı un

1 çay bardağı süt

1 adet yumurta

1 paket kabartma tozu

50 gram yumuşak tereyağı

50 gram rendelenmiş kaşar

Bir tutam tuz ve pul biber

HAZIRLANMASI

Un ve kabartma tozunu eleyerek karıştırma kabına alalım. Diğer malzemeleri de ilave ederek yoğuralım.

Tezgahta merdane ile yarım santim inceliğinde açarak kare şeklinde ya da su bardağı yardımıyla yuvarlak olarak keserek, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.

Üzerine yumurta sarısı ve çörekotu serperek 180 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişirelim.

Not: dileyen çörekotu yerine susam ya da her ikisini birden kullanabilir.

Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 405
: 2124
Kayıt tarihi
: 30.11.07
 
 

1952 Ankara doğumluyum. Blog sayfam, sevgiye, saygıya, önem veren erdemli kişilerin buluşma mekanı o..