Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ekim '06

 
Kategori
Otomobil
 

Corolla

Corolla
 

Firmanın en ünlü modeli olan Toyoto corolla, özellikle hafif kasalı ve güçlü motorlu 95-96 yılı üretimi ile halen segmentinin en atak arabalarından oluşu, dayanıklılığı, az yakıp süratli gitmesi, gerekli km'lerde yağ, filtre vs. değişimi yapmak gibi zahmetsiz bir bakım ile yüz binlerce km sonra bile sorunsuzluğunu koruması ile kullanmaya devam ediyoruz.

Japon otomobil üreticisi Toyota, 2008 yılında 9,8 milyon araç satarak, dünyanın 1 numaralı otomobil üreticisi General Motors'un tahtını sallamaya hazırlanıyor.

Toyota Başkanı Katsuaki Watanabe, yaptığı açıklamada, ana şirket ve bağlı ortaklıklarla birlikte 2008 yılında 9,8 milyon araç satmayı hedeflediklerini bildirdi.

Watanabe'nin açıklaması, uzmanların, önümüzdeki yıllarda Toyota'nın General Motors'un satış rakamına ulaşabileceği değerlendirmelerinin ardından geldi.

2005 yılında şirket sloganı olarak belirlenen İnsana Saygı ve Açık İletişim kavramlarının üzerine bu yıl Innovation & Kaizen değerlerini inşa eden Toyotasa’nın Türk otomotiv sektöründe orta vadedeki hedefi binek otomobil pazarı sıralamasında ilk üç marka arasında yer almak. Orta vadedeki hedeflerimiz doğrultusunda ise Toyotasa, önümüzdeki dönemlerde yeni model ve versiyonların da ürün gamına katılmasıyla pazar sıralaması hedefini gerçekleştirmiş olacak. Toyotasa’nın uzun dönemdeki hedefi ise Toyota’nın global vizyonu doğrultusunda pazarda lider konuma yükselmek.

Türkiye otomotiv pazarında 2005 yılını da satış rekoru kırarak tamamlayan Toyotasa, 2006 yılında hedef büyüttü. Toyotasa, yeni Toyota Yaris ve dizel motor seçenekleri ile zenginleştirdiği ürün gamına, şubat ayında da yeni Toyota RAV4’ü kattı. Toyotasa, yenilenen ürün gamı ile 2006 yılında satışlarda yüzde 10’luk bir büyüme hedefliyor.

Japon otomobil üreticisi, 2005 yılında dünya genelinde 8,13 milyon araç satarken, şirketin bu yıl içinde de 8,85 milyon araç satması bekleniyor. Toyota'nın güçlü satışlarıyla, ilk çeyrek mali yılda kar oranı yüzde 39 artarak 3,1 milyar dolara yükselirken, General Motors aynı çeyrekte 3,4 milyar dolar kaybetti.

Toyota'nın başarısında, özellikle benzin tasarrufu sağlayan modellerin satışı önemli rol oynuyor.

Yolunuz açık, Emniyet kemeriniz takılı olsun…

 
Toplam blog
: 359
: 4545
Kayıt tarihi
: 05.06.06
 
 

İstanbul Kadıköylüyüm.Yardım seven, sevimli bir insan olduğumu söyler dostlarım... Eşimi, kızımı,..