Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mart '20

 
Kategori
Güncel
 

Corona 5

 

Corona 4 başlıklı önceki yazımızda,  “C o r o n a   virüsü de nereden çıktı?” sorusuna cevap bulmaya çalışmış bu soruya verilen cevapları  panoramik bir perspektiften madde madde açıklamaya işine soyunmuştuk.

Corona virüsü nereden çıkmıştı?

Bu yazımızda ise kaldığımız yerden devam ediyoruz.

Yine bir görüşe göre ortada hiçbir  komplo teorisi yoktu ve fabrika ayarlarına dönmesi için, yüce yaratıcı  insanoğlunu  ilâhî  mânâda îkaz ediyordu.

Ha tabiî bu değerlendirmeyi materyalist açıdan yapıp da "tabiat ana bize acımasız davranıyor,  bu virüs doğal bir olay ve kendiliğinden gelişti"  şeklinde bir temele dayandıranlar da oldu.

Kimisine göre  dünya üzerinde  ABD, İsrail, Fransa, Almanya, İngiltere, Çin  gibi  ulus devletlere rakip olarak var olan bir güç daima vardı.

Bu güç, lüzumlu olmadığı için şu vâkte kadar kendini hissettirmemişti.

Ben ise uluslarüstü yâni supranasyonel olan bu güce,   gençliğimden beri  yerleşmiş bir terminolojik tercihle k ü r e s e l    k r a l i y e t ç i l e r diyorum.

...

Yazdıklarım ilk akla gelen ve farklı platformlarda dillendirilmiş sıklıkla duyduğumuz görüşler. Bunların hiçbiri doğru da olmayabilir ya da bir ya da birkaç tanesi birbirine eşlik eder şekide  eş anlı da doğru olabilir.

Öyle  ki, "Bu virüsü kim çıkardı ? sorusunun cevabını belki insanoğlu hiçbir zaman doğru şekilde öğrenemeyecek de olabilir.

Ancak şu ana kadar duyduklarımız içinde benimsediğim görüş ise,  bu musîbeti  dünya milletlerinin başına küresel kraliyetçilerin  getirdiğidir.

Amaçları da, ulus devletleri ortadan kaldırmak, insanoğluna tek merkezden hükmetmek, onları tek merkezden sevk ve idâre etmek. 

Tek bir dünya devleti kurup başında olmak.

Tek bir dünya dinî kurmak.

Tek bir dünya düzeni kurmak.

Elbette bu görüşü savunmamda temel referansım  kapitalizmin, emperyalizmin sözcüsü ABD’nin  Başkanının  17.03.2020’de atmış olduğu şu tweet:

“The world is at war with a hidden enemy. WE WILL WIN!” .

Yâni: "Dünya gizli bir düşmanla savaşıyor. BİZ KAZANACAĞIZ !"

Cevâbını bulamadığım ise tek bir soru var.

Dünya nüfusunu, hükümetleri ve ulus devletleri tek bir merkezden yönetme gayretinde olan bu küresel güç nasıl bir kudrettedir ki, bilinmesine tanınmasına rağmen kendisine karşı mukâvemet gösterilemiyor ? Karşı atak yapılamıyor? 

"Ne atağı ya hû ?  Dünyanın anası ağlamış zâten..." diyebilirsiniz.

Doğru. İnsanoğlu, ulus devletler, süper güçler, istihbarat örgütleri yani insanlık şu an belki bu güce karşı hazırlıksız yakalanmış olabilir.

Ya peki bu virüsün etkisi geçtikten sonra, bu gücün ortadan tamamen kaldırılması bu kadar mı güç?

Hadi ortadan kaldırılması mümkün olmadı diyelim, bu küresel kraliyetçilerin etkisinin azaltılması bu kadar mı güç?

Tüm ülkelerin millî savunma sistemleri, istihbarat örgütleri, üniversiteler birleşse de bu işin altından kalkamazlar mı?

İşte bu sorunun kendisi bile tüylerimin diken diken olması için yeter de artar bile.

Sabrın sonu ile

 

 
Toplam blog
: 269
: 1885
Kayıt tarihi
: 08.01.07
 
 

Kabataş Erkek Lisesi Matematik (1992) Marmara Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Mak..