Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mayıs '20

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Corona'dan şartlı tahliye..!

            Corona dünyayı hapsetti. Peki daha ne kadar..?

            Hatırlayalım, ilk HIV vakası 1981 yılında çıktı. 40 yıldır aşısı yok. Deng, Lassa Hummaları ve bunun gibi bir çok hastalığın da hala aşıları yok. Baktığımızda; ecel diyemeyeceğimiz gripten, trafik kazasından, kavgadan, açlıktan, savaştan, sigaradan her sene milyonlarca ölüm var. Bu durumda Corona adeta bir melek.

Peki böyle giderse daha ne kadar evde hapis kalacağız? 1, 10, 40 yıl?

            İtiraf edelim; "Covid-19 KA-LI-CI" Bu bitse de, ardından Covid, Cavit 20-25 her neyse, bir başka musibet gelecek. Aşı bulunsa da kökü kurumayacak bir virüs bu. Gribin aşısı bulundu mu? Bulundu. Kökü kurudu mu? Hayır! 2019'da dünyada 500.000 üzerinde insan gripten öldü. Bu da böyle. Hatta çok daha da hain. Karar bizim; ya evlerimizdebelki "ömür boyu hapis" kalacağız,  ya da virüsten korunurken yaşamayı öğrenip güvenilir şartlarda özgürlüğe adım atacağız. Şartlar sağlandıktan sonra ;

Tabi ki sokağa çıkacağız;Maskemizi takıp, mesafemizi koruyarak çıkacağız. Hala korkuyor musun? Ömür boyu evde kalacak kadar paran varsa, çıkma. Evinde kal. Kimse seni zorlamıyor.  Ama evde aş'ın yoksa, mecbursun çıkmaya.

Tabi ki berberler, kuaförler açılacak; Neandertal'e  döndük son 2 ayda. Bknz fotoğraf. Artık insana benzemek istiyoruz.

Tabi restoranlar, dükkanlar, AVM'ler de açılacak; Risk alanlar buralara gidecek, alışveriş yapacak, esnaf, çalışanlar ekmek yiyecek.

Eğitim de öyle uzaktan I-pad'den, TV'den olacak iş değil.

Elbet, fabrika ve atölyelerde çark dönecek, tarlalar ekilecek, buğday biçilecek, çay toplanacak. Birileri de bunları satacak. Asker vatanı savunacak, Polis nizamı sağlayacak...

Spor müsabakaları oynanacak; Ama mesafeli, ama seyircili ama seyircisiz. İstemiyorsan çıkma maça, bırak futbolu hakemliği, spikerliği. Bakın Ercan Taner'e. Mesleğinin zirvesindeyken “Statta riske girip maç mı anlatacağım?" diyerek istifa etti. Canı kıymetli, eh, tuzu da kuru. Canı istemeyen futbolcu, antrenör istifa etsin. Tutan yok. Bırakın isteyen de riskini de önlemini de alıp devam etsin. Çünkü bu Virüs'ün biteceği yok.

Uçuşlar da başlayacak; Bu işin; ülkeler arası ilişkileri var, Ticareti var, Turizmi var, akrabalar, çalışanlar var.

Ve tabii ki oteller de açılacak;  2,5 milyon çalışanlarıyla beraber 52 sektör turizmden can suyu kazanacak. Virüs kaparız diyenler, aşı bulunana kadar evinde oturacak, gitmeyecek otele.

Ama benim fikrimi sorarsanız, Ormanda kurt var diye ömür boyu mağarada yaşamam. 

 

 
Toplam blog
: 305
: 4038
Kayıt tarihi
: 23.01.07
 
 

Kayseri doğumlu, 1977'den beri Sektörde (Otel, Çarşı, Yurtdışı Acente, Profesyonel Turist Rehberi..