Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mart '20

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Corona Virüsü Ne Söylüyor?

15/03/2020

Yaşadıklarımızdan bir ders çıkarmamız güzel olmaz mı? Fakat bu çıkardığımız ders bilinçli farkındalık ile çıkardığımız derse denk geliyorsa çok kıymetli olur.

Yine kısır döngü içinde kalıp farkındalık oluşturduğumuzu zannederek kafayı kuma gömüyorsak, o zaman da bu bizim altyapı eksikliğimizi, gösterir... Umuyorum ki, hastalık ve hayatın birden yok olması, ölümle burun buruna gelmek, tüm insanlığa körü körüne peşlerinde koşturdukları, hırsın, yalancılığın, dolandırıcılığın, katletmenin ve sürekli başkalarını ezerek kazanmanın hayatı hep maddi olarak düşünmenin dışında maneviyatlarını da yükseltip o güzel duyguları yaşamayı seçerler.

Sürekli tüketen, bir toplum haline mi geldik. Dünyada büyük firmalar, sektörler rant elde etmek için bin bir türlü oyun oynamaya başladı. İnsan sağlığı A ülkesi için önemliyken B ülkesi telef olsa da sorun olmamaya, hep kendi lüksümüzü düşünmeye mi başladık? Petrol zengini olmak adına ülkeler hangi iplerde oynuyor. İnsan nedir? Diye sorası geliyor, haykırası geliyor insanın?

Maneviyat dediğimiz zaman da bağnazca zihinleri, hapis altına alan, insanların ruhlarını körelten ve oyunlar içinde her türlü ahlaksızlığın, yapıldığı yapı anlaşılmasın lütfen… Dediğimiz şey birilerinin ekmeğine yağ sürmek birilerini köleleştirmek değildir. Birilerini diğerlerine üstün hale getirmek, ötekileştirmek hiç değildir.

Sevgili öğrenciler, çalışanlar, anneler-babalar şu anda yaşanan durum “tatil” değil, bu bir önlem sizleri de anlıyorum. Canınız sıkılabilir, dışarıya çıkmak, AVM’lere gitmek, sinemaya gitmek isteyebilirsiniz. Fakat kendi ve ailenizin dahası toplumun sağlığı için bu şu an için çok tehlikeli bir durum olabilir. Ninelerinize, dedelerinize sorun onlar alışveriş merkezlerine hiç gitmeden de yaşamış ve mutlu olmuşlardı. Kitap okuma yarışması düzenleyebiliriz. Herkes kendi rekorunu kırsın. Sosyal medyada bunları paylaşın. Kuş seslerini dinleyin. Şimdiye kadar yapamadığınız oyuncakları, icatları yapın. Eksik kaldığınızı düşündüğünüz konuların videolarını izleyin, kaynaklarını okuyun. Şimdi tam da bu fırsatı değerlendirin.

Neleri yitirdik ey insanlık! Koşturmaca, koşturmaca, el insaf şimdi biraz yavaşlık… Bolca sükûnet, biraz da derinleş, biraz da hisset içindeki dünyanın zenginliğini…

Mesela, kendi aileleri ile sağlıklı, gözlerinin içine bakarak, onları hissederek, güzel iletişimler kurarak...

Gerçekten yaşayarak, tat alarak, hissederek dokunarak ve nereye gittiğimizi fark ederek yaşamak güzel olmaz mı?

Mesela; sadece internete yönelik bir yaşam tarzı yerine, doğayı, hayvan sevgisini, yaşlılara olan sevgiyi, saygıyı da hayatlarına katabilirler.

Ancak o zaman dünyamız daha güzel olacaktır. Ancak o zaman gerçek, kâmil insan ortaya çıkabilecektir.

Daha sağlıklı, daha sevgi dolu, daha insancıl daha doğa sever bir toplum için güzel bir dünya için başka neler mümkün...

#belginturanailedanışmanı

 
Toplam blog
: 439
: 512
Kayıt tarihi
: 04.02.09
 
 

Lisansını Anadolu Üniversitesi/ İşletme Bölümü ve Anadolu Üniversitesi/ Sosyoloji Bölümlerinde “O..