Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ekim '20

 
Kategori
Cinsel Sağlık
 

Coronalı Günlerde Vajinismus

İstemenize rağmen ilişkiye girememe durumuna vajinismus diyoruz.  Bu durumda kadının elinde olmadan ilişki anında istemeyerek  kendini kasması,  eşini itmesine neticesinde sağlıklı bir ilişki gerçekleşmez.  Vajinismusla geçirilen süre en başta kadını eşini ve evliliği yıpratır. İstenmenize rağmen defalarca aynı tablo tekrarlanınca çift zamana bırakır ve görmezden gelir. 
Eğer yoğun bir tempo ve koşuşturmalı bir işte çalışıyorsa vajinismus hastalığı iyice görmezden gelinebilir.  Hayat mücadelesi,  günlük koşuşturmayla haftalar aylar yıllar geçer ve vajinismus sorunu iyice görmezden gelinir.  Ta ki çocuk ne zaman soruları bunaltana kadar yâda yaşlar ilerledikçe gebe kalma olasılığının azalacağını anladığında. 
 
Korona virüs bütün dünyayı  insanlığı çok faklı bir şekilde etkiledi.  Birçok olaya farklı acıyla bakmamızı neden oldu.  İnsanların arkadaşlarıyla,  işleriyle,  çevreleriyle olan ilişkilerini etkilediği gibi kesinlikle eşleri ile olan ilişkilerini de etkiledi.  Vajinismus sorununu yaşayan çiftler de bu durumdan etkilendi. Özellikle yoğun iş temposu içinde olup  sorunu görmezden gelen çiftler pandemi döneminde evdeki kalındığı zaman diliminde  durumları ile yüzleştiler. Bu yüzleşme vajinismus hastalığını yenmeleri için bir adım atmaları gerektiğini hatırlattı. Çok sayıda bu problemi yaşayan çiftler,  özellikle yoğun iş temposunda çalışan kadınları daha fazla bir şekilde farkındalığını artırıp çözüm için arayışa itti. Sonuçta vajinismus nedeniyle kendini  diğer  kadınlardan farklı hisseden kişiler  corona virüsü nedeniyle verilen ara zaman diliminde  sorunları için adım attı ve çözdü. 
 
Unutmayın ki  vajinismus  hayatınızı  ve yaşam kalitesini düşürür  onla geçirdiğiniz süre sizin   keyifle geçireceğiniz zamandan çalmakta. Vajinismus uygun tedavi yaklaşımları ile kısa sürede yenilebilir  o yüzden de beklemeye üzülmeye değmez.  
 
Op.  Dr.  Saygın Micozkadıoğlu
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı
 
 
Toplam blog
: 66
: 1055
Kayıt tarihi
: 18.09.10
 
 

Saygın Micozkadıoğlu; Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı. Lise eğitimini TED Ankara Koleji'nde ta..