Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mart '20

 
Kategori
Güncel
 

Coroona ve Sanat

Daha bu başlangıç.

Hele bir süre daha zaman geçsin. Bir süre daha evinizde kendiniz ve ailenizle başbaşa kalın ve kendinizi sorgulayın, geçmişinle yüzleşmeye çalışın, ha gayret doğruları bulacaksınız tabi doğruları bulmak isterseniz. İstemezseniz sizi ben bile kurtaramam.

Ama istemelisiniz daha fazla gerilmemeniz ve gerilmenden dolayı rahatsızlık yaşamamanız için. Daha fazla dini kurallara sığınamadan, gerçi din demek doğruluk demektir. Hem kul hakkı diyorlar bazıları hem de zorbalık kullanarak herşeyi kendine doğru çekmek istiyorlar.. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.. Öteki tarafta hesabının da sorulacağına inanarak.

İslam inancına göre (isteyen inanır isteyen inanmaz) bir kul hakkı yemek kabe´yi yıkmak kader günah sayıldığına göre sorsunlar bakalım bu gibi kişiler kendilerine bir kul hakkı yemekle peşinden kaç kişinin hakkını daha yemiş olduklarını ilişkileri altüst ederek.

Sorsunlar kendilerine geceleri rahat uyuyabiliyorlar mı acaba?

Zannetmiyorum..

Ne zorbalık kullanarak herşeyi kendiine çekmek isteyenler rahat uyuyabiliyordur ne de sözle tehdit savurarak başkasına zarar vermek isteyen kişiler uyuyabiliyordur. İkisi de aynı, ikisi de ´şıp!´ diye burunlarından düşmüş kişiler.

Koronavirüs nedeniyle ülkemizde iki, dünyada binlerce insanın ölümüne çok üzüldük. Umarız sayı artmaz. Temennimiz artmaması üzerinedir.

Virüs dünyada ilk kez insanları ev hapsine yönlendirdi. İyi de oldu bir bakıma. Kapitalizmin acımasız yönünü anlayabiilmek için bundan büyük fırsat düşünemiyorum.

Öncelikle savaşların kesinlikle durdurma kararları alınarak silah fabrikaların da derhal kapatılması gündeme getirilmelidir. 

Dünya halkı savaş değil barış istiyor ve tüm halk kardeşce yaşamak istiyor.

Küçücük bir virüs adeta ülke sınırlarını ortadan kaldırmişcasına tüm dünyaya yayılma gücünü gösterebiliyorsa siz her türlü imkanlara sahip dünyayı yönetenler olarak savaşa nasıl olur da ´dur!´ diyemiyorsunuz?

Demek zorundasınız!

Ülke sınırlarını kaldırmak zorundasınız!

Ne dini inançlarınız (3 büyük din) gereği insanları ötekileştirme lüksüne sahipsiniz ne de terör örgütlerini örgütleyerek insanların birbirlerini öldürmelerini isteyebilirsiniz!

Geçen gün de yazdım. Küresel güç ya Çin modeli ekonomi sistemini kendine yeni model olarak seçmeli ya da iflas bayrağını çekmelidir. İflas olamayacağına göre başka seçenek kalmıyor.

İnsan odaklı yeni ekonomi modeli Çin modeli ekonomi modelinin içinde saklıdır.

İnsan odaklı demek, herşeyden önce insanların birbirlerini sevdiği saygı duyduğu hatta içinde güzel sanatların dahi barındırdiği bir ekonomik modelidir.

Unutmayalım dünya sanatla daha da güzelleşecektir.

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..