Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Aralık '07

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Çorum’a, Çorum’dan tüm Türkiye’ye merhaba…

Çorum’a, Çorum’dan tüm Türkiye’ye merhaba…
 

Bugüne kadar, İstanbul’dan Çanakkale’ye, Hatay’dan, Trabzon’a kadar amatörce yazdığım köşe yazılarıyla sevinçlerimizi, kederlerimizi, ülke sorunlarımızı paylaşmaya çalıştım. Bugünden sonra Anadolumun bağrından, 7000 yıllık tarihi bir geçmişi olan Çorum’dan da seslenecek olmak beni son derece mutlu ediyor.

**

Tarih boyunca pek çok medeniyetin beşiği haline gelmiş olan Anadolu, Yeraltı -yerüstü zenginlikleri ve kıtaları birbirine bağlayan, dünyanın merkezi durumundaki coğrafi özelliğiyle geçmişte olduğu gibi, bugün de ilgi odağı olan, sömürgeci güçlerin türlü oyunlarla bölüp parçalamaya ve yutmaya çalıştığı bir ülke konumundadır.

Ulusalcılığın adeta suç olduğu bu günlerde; Lâikliğe, Atatürk İlke ve İnkılâpları’na, Ulusal Birlik ve Bütünlüğümüze her zamankinden daha fazla sahip çıkmamız gerekmektedir.

Muhteşem Türkçemizi yabancı tasallutundan korumalı, bin yıllık yüce dinimizin “İSLAM” olan adını, “Ilımlı İslam” olarak değiştirmeye çalışan okyanus ötesi aymazlara fırsat verilmemelidir.

Topraklarımızın ve millî değerlerimizin satılmasına “DUR” demenin vakti gelmiştir.

Birbirine geçmiş kültürlerle muhteşem bir Ebru olan Anadolu’da; Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Abaza, Sünni, Şii, Alevi, Hanefi, sağcı, solcu, açık, kapalı v.s. herkes binlerce yıl birlikte yaşamaktadır.

Evlatlarımız, Çanakkale ve Sakarya’da birlikte destan yazmış, toprağa birlikte düşmüş ve aynı yerde birlikte gömülmüştür.

Devletimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün iç ve dış hainlerce unutturulmaya, yok sayılmaya çalıştığı bugünlerde, oynanan oyunları görmenin ve uyandırmanın bir yolu da amatörce de olsa yazmaktan geçmektedir.

Yazmalı ve uyandırmalıyız!..

Burada en büyük görev yerel basına düşmektedir…

Yerel basın, hem bulunduğu bölge sorunlarını hem de ülke genelindeki sorunları daha tarafsız bir gözle okuyucuya aktarabilmektedir.

Buralardaki köşe yazarı çeşitliliği ve değindikleri konular mükemmeldir. Çoğu da tarafsız gözle bakmayı ve yazmayı benimsemiştir.

Bugün, tarafsız, gönüllü haberciler kervanına Yayla Haber de (www.yaylahaber.com) katılmıştır.

Yayla Haber ekibine çıktıkları bu meşakkatli yolculukta başarılar diliyorum.

Ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olsun!

 
Toplam blog
: 516
: 1080
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

1955 Ankara doğumluyum. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunuyum. İstanbul'da uzun yıllar..